Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

b7gwr90m6

Nem nem :)
De nagyon sokaig tartott mire megterveztem mindent cad-be, főleg hogy akkor hasznaltam először.
Az aluprofil az idő megtkarítás miatt lenne, a fogasléc meg a pénz miatt, de nemakarom hogy a minőség rovására menjen a spórolásom.

000000000

"jóminőségü rexroth ferdefogas sinnel dolgoznék"

Ha jól értem, ilyen fogasléced már van.
Hány modulos ez a ferdefogas fogasléc ("sín")? Köszörült kivitelű?
Ehhez már van fogaskereked is, ha igen mekkora a fogszáma?

Ezeket kell fejben lejátszanod nulladik lépésként, mert ezen áll vagy bukik a hajtás elképzelésed, hogy a végén megfelelő, optimális áttételed a motor és a fogaskerék között.

Egyébként meg ökölszabályként elmondható, hogy fémek, különösen acél marásához nem javasolt az egyszerű fogasléces hajtás. Ha meg precíziósat akarsz, az lehet, hogy többe kerül, mint a golyósorsós megoldás, de ezeket már mások is elmondták neked.

svejk

A megfelelő mennyiségű és elhelyezkedésű aluprofil még csak-csak kiöntés nélkül is, de a golyósorsót ne akard kispórolni.

b7gwr90m6

Megfogtál :)
Teljesen kezdő vagyok ezen a téren "is".
Csak a márkából gondoltam hogy jóminőségü.
Az hogy hány profilu, vagy koszorult e nemtudom, mert nemtudom hogy melyik mit takar!:/

frob

Sziasztok
lineáris sínt és a rajtafutó, főleg a rajtafutó kocsit milyen zsírral szabad kenni?
gondolom valami hígabb változat mint amit az általános kenésekhez használnak, vagy inkább olaj, gondolok itt arra hogy a berakott zsírzószemen ügye be kellene nyomni és jó lenne ha nem az első 5 percben csorogna ki belőle...

szóval ki mit használ hozzá?
TBI lineáris sínhez és kocsihoz kellene, de gondolom ez lényegtelen, kb mindegyikhez hasonló kellhet

Rabb Ferenc

Nekem ez bevált.  [#t169p13826#]

sanyi84

Ajánlom a klübert. Nem olcsó, ám azért minőséget kapsz. Van nekik magyar katalógusuk is. Átfedés is van zsírok közt, van ami golyósorsó csapágyához és főorsó csapágyához is ajánlott.

frob

Köszönöm mindkettőtöknek!

73bk3icgz

Segítséget tanácsot,ötletet szeretnék kérni.

Keresek egy CNC-s szakembert aki tudna segíteni. Forgó mozgásból áttételen keresztül //tengely átmérő 15mm // szeretnék golyósorsó alkalmazásával gép lineáris előtolást megvalósítani.Természetesen bármilyen működő precíz megoldás érdekelne.
Cél tekercselőgép állítható előtolás építése. A lényeg,hogy a 0.2mm-s vezetéket egymás mellé szép sorba tudjam feltekerni.

guliver83

Kérni szeretnék egy kis segítséget!
Csináltam egy asztalemelőt amin T2,3 szíjtárcsák vannak jelenleg, de 1700mm hosszú szíj kellene hozzá én úgy néztem ilyen nem is létezik, vagy csak én nem találom?
Valakinek ötlet, hogy mire cseréljem le ?
T5 szíjtárcsám van még ami egy egyszerű cserével le tudom váltani. Esetleg olyan szíj amit méterre lehet kapni és azt valahogy összeragasztani?

000000000

Kérdez rá nagyobb hajtás tehc cégnél mert ök csinálnak egyedi végteleníttet méretet is ....
de otthon is lehet....

dtb

Egy fofó mondjuk nem ártana, hogy milyen lehetőségek vannak, de az a megoldás nem járható, hogy a mozgatandó asztalhoz rögzíted, mint a hidak esetében? Vagy nagy áttétel van?

jani300

Ezt most küldte a gyerek ,még tanulmányozom :)

s7manbs8

Mi lenne a kérdés ?

Valami kép van, mibe kellene tenni, egyéb ?

ra8nsmk6w

T5 szij biztos, hogy van 2m fölött is ! talán 2300. Az én gépemen a leghoszabb kapható szij van a pontos méretére nem emlékszem, de 2m fölött van az tuti