Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Szabó M. Béla

Szétnéztem a témában a neten, végül egy FreeCAD nevű progit töltöttem le, most ezt próbálgatom.
Használja ezt itt valaki?
Konzultálnék vele, mert elég nehézkesen akar összeállni.
Ezt a rajzot kb. fél nap kísérletezés után hoztam össze ...

B.Zoltán

Nem akarod a DesignSpark Mechanical programot kipróbálni? Mert a FreeCad-ba nekünk is beletört a bicskánk.
Nehézkes a kezelése nagyon, de ez a saját véleményem.

Szabó M. Béla

Lehet, hogy kipróbálom.
Egy kicsit még elszórakozok ezzel, de ha nem megy, ki fogok próbálni valami mást.

B.Zoltán

Próbáltam, 10-12 perc alatt sikerült, de nem szabványosan, a kocka.
Csak a folyamatot teszteltem.
Persze, aki nagyon benne van a FreeCad-ba az még hamarább is megcsinálhatja.
Én a tanulás, és kezelhetőségre mondom, hogy nagyon jó kis pogi, még öregeknek is, amilyen én is vagyok.

a86ifm7g5

Hol írja, hogy ingyenes a szoftver? Letöltöttem, telepítettem, de még nem mertem account-ot csinálni. Nehogy a végén egy rakat pénzt kelljen fizetni. :)

Köszönöm.

B.Zoltán

Nem tudom, hogy hol írja, de halálbiztos hogy ingyenes.
Ha van 64 bites Win7 a gépeden, akkor a 4.0 verzió már tud magyarul is.

a86ifm7g5

Sajnos csak 32 bites Win7-em van, így a 2.0-t tudom telepíteni. Kicsit még kutakodom, hogy hol találom meg, ahol egyértelműen leírja az ingyenes használatot.

Köszönöm a választ!

B.Zoltán

Ezen a linken több helyen is írják, hogy ingyenes (free).
https://www.rs-online.com/designspark/our-software

Account az kell hozzá, nekünk is van, és több éve így használjuk.
Ha még fizetős lenne is, maximum nem működne ha nem fizetsz érte. Pénzt meg úgyse tudnak levenni, mert nem adod meg a kártya adataidat.

B.Zoltán

Én is a 2.0 használom, bár ez még nem tud magyarul, de minimális angol tudással már elboldogul az ember. Nekem most már a magyar lenne zavaróbb.

Feltettem két lap beállítást a DesignSpark Mechanical topikba, hogy egy helyen legyen.

0gbwyh99

Üdvözletem a tisztelt fórumlakóknak! Adott egy ilyen pofás kis marógép. A kérdésem: hogyan lehetne a legegyszerűbben valamilyen vertikális marófejet ráaplikálni. A cél bogy vasat is tudjak vele normálisan marni-forgácsolni. Nem is kel mondanom hogy az anyagi keret igen szűkös. Sajnos a gép típusárol illetve gyártórol nem tudok semmit! Semmilyen adattábla sincs rajta. Minden ötletre kíváncsi vagyok!

0gbwyh99

Gondolom hogy egyszerűbb egy masszív különálló fortunát felszerelni mint a jelenlegi tengely helyére egy szöghajtásos akármilyen marófejet odabuherálni.
Esetleg aki már csinált ilyet, nagyon szépen kérem, osztja meg velem hogyan kel.  Akár privátban is jöhet. Köszönöm szépen.

0gbwyh99

Ja, és a tárgyasztalon lévő cuccokrol is jó vólna megtudnom hogy mire valók. [#conf]

ANTAL GÁBOR

Én elsőre csinálnék egy derékszögű felfogatást az asztalra   (  hegesztett, feszmentesített, síkbamart ) Persze ahhoz kell egy jó nagy másik marógép
Nekem van és időnként kényszerből használom is   ( a verikálfej elforgatva és a munkadarab a felfogatóra ráfogva )

Hogy miért ? A baromi nagy és nehéz ruszki maróm mindig alacsony   ezzel a trükkel sok problémám megoldódik

49db863y8

Helló István!
Én igy oldottam meg.20-as R8 tipusú patron van a főorsóban.
A motor fordulat frekvenciaváltóval lesz szabályozható.Ez még a jóvő zenéje.Egy Barátomnak készül ,most van nyúzópróbán.
A szerszám csere mechanikus, de készül a pneumatikus változat
is.Üdv :Bagyinszki László

Csuhás

Azt vedd figyelembe, hogy ha az asztalra felraksz egy körasztalt, arra egy tokmányt, belel a munkadarabot, a vertikál fejbe egy fúrótokmányt abba egy fúrót, és rájössz hogy ezzel már mínusz 300mm vagy. Szóval jó a vertikál fej egy horizontál gépen csak nem fér be alá semmi. ( Saját gépemre is magasítót tervezek már egy ideje. )