Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Akkor sajnos nem fog működni, nem abban az irányban kell billenteni a görgőt.

a86ifm7g5

Hopp!

Tényleg. Akkor elfordtom 90 fokkal, és a rugót is elhagyhatom. Tökéletesen igazad van. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet.

a86ifm7g5

Talán ez jónak tűnik. Legalább is remélem.

Csuhás

Jobb. Már csak az elforduló kar csapágyazását találd ki ügyesebben. A kar befeszül a szalag feszítése miatt, illetve a szalag terhelése, egyenetlensége miatt hajlamos lesz a vibrációra, ami pontatlan szalagfutást, és az alu gerenda gyors elhasználódását okozza.

Szabó M. Béla

Szia, érdeklődnék, milyen programot használsz a rajzoláshoz / animáció készítéshez?

Szabó M. Béla

Szia, érdeklődni szeretnék, milyen programban készítetted ezeket a rajzokat?

gaben

Szia,

Fusion 360-at használok, mióta Vilmos Jani barátunk megfertőzött az előadásával, a 2016-os székesfehérvári fórumtalin. :)

a86ifm7g5

Szia!

Ez a program a Sketchup Make 2014. Magán felhasználásra ingyenes program. (Bár én a körökkel, hengerekkel mindig küzdök, valahogy nem tudom illeszteni elsőre a többi alkatrészhez, mert nem mindig találom el a geometriai középpontot.) Amit hiányolok belőle, az az egyes alkatrészek egymáshoz való pozicionálása. (Align)

Szabó M. Béla

Azért kérdem, mert nekem is kéne valami 3d-s program itthoni használatra (2d-re van egy Corel-em, az tökéletesen bevált).
Nemrég végeztem el egy OKJ-s ötvös-fémműves iskolát, ott Rhinocerost használtunk 3d-re, az nem túl bonyolult, de nagyon drága.

Szabó M. Béla

Köszönöm, utánanézek. Úgy tudom a Fusion is ingyenes.
A kettő közül melyik használhatóbb tervezésre?

gaben

A Fusion 360 ingyenes évi 100.000 dollár alatti bevétel esetén.
Rendkívül sokat tud, ugye ez inkább egy CAD-CAM progi elsősorban, de modellezéshez is kiváló.
Ajánlom Jani oktatóvideóját:

2am4nwzib

Létezik egy Rhinoceroshoz nagyon hasonló 3D progi ,,Moi3d,, az ára nem 800Eu ,  hanem 200Eu .

ORCA17

Egy ismerősömnek készítettem egy kiegészítőt - gyűrűt gravírozni.
Felül az eredeti, toll gravírozó applikáció, alatta a kiegészítő megfogó szerkezet.

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

ebalint

ORCA17

A nagyobb truváj az, ha a belsejébe is lehet gravírozni. Van egy döntött fejű fogorvosi fúró markolat, azt lehet, hogy megpróbálom összehozni[#rolleyes]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!