Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

ywathzay

A fém ragasztó ide nem megoldás. Awi- val 2-3 kis pötty nem brutális.

svejk

Az intók nem fogják át azt az 5 mm átmérőbeli különbséget?
(kérdezem mert utoljára kb. 35 éve mértem olyannal)

svejk

De ugye srégen vágod el a szalagot?
Egyébként miért kell az egyenesbevezetőnek századra pontosnak lennie?

Csuhás

Ha nem furatba kerül a görgő, akkor biztosabb eredményt ad a lágyforrasztás, valami jó folyósítószerrel.

ANTAL GÁBOR

Srégan ,  de láttam már olyat hogy egyenesben vágták (bulgár munkahenger )
  Tesa-m van igen bőven  de Intóm nincs csak 50 ig
  Holnap készül egy tolómérő  ( ha szerencsém van) és kedden megjön a fúró akkor majd az  az igazi
.  Hogy miért kell     az a pontosság ?   Kikérdeztem olyan szakit aki nap mint nap csinálja    Ezt mondta ... . Nem akartam felülbírálni , de hogy macerás sz biztos

Virbo

Megkérdezhetem hogy mennyire merev és-vagy rugalmas az ilyen szalag?
Én motor teleszkóp dugattyúrúdjához keresgélnék tömítőgyűrűnek való anyagot a beszerezhetetlen gyáriak helyett. Próbáltam 2-es teflonlemezből megfelelő széles csíkot vágni, de nagyon nem akar kör alakra hajlani a végeken (kb 30-as átmérőről van szó) csak ha nagyon passzos az átmérőkülönbség de akkor meg túlságosan szorulva mozog. Egyedileg lehetne esztergálni valamit, de a gyűrű felhasítására nem találtam jó módszert (és rengeteg próbadarabbal jár a megfelelő átmérőjű gyűrű megtalálása).
Szóval ez olyan anyag, amit formára tekerek és úgymarad (a végeinél is ives marad), vagy esetleg rugózik valamennyit?

jani300

Hát bocsi de nekem nagyon tetszik a gyalu , és ötletesnek tartom ezt a késkiemelőt .

svejk

a megoldás: öntőgépszervíz  te megmondod hova kell, megadod a méreteket és/vagy elküldöd az eredetit és ők megmondják milyen anyagot ajánlanak.
Ki bírod majd fizetni.

svejk

van pár amcsi gépünk colos cuccokkal.
a lentebb említett öntőgépszervízzel szoktuk gyártatni a töltött teflon és más tömítéseket is.
Pontosak, gyorsak, olcsók, ritka hármas....
Délelőtt odatelefonálunk, délután 3 óra felé lehet menni a cuccért, vagy másnap hozza a futár.

van egy elég nagy, úgy átm. 200x1600-as munkahengerünk mostoha körülmények közt dolgozik, 4"-os a rúdja 5 évente cserélni kell a rúdtömítést.
kb. 100 mm széles bronz egyenesbevezetővel rendelkezik, itt van már vagy 2-3 tized lógás.
Azt mondták a szakik, ne cseréljük nem gond.
Igaz mind a munkahenger mind a rúd vége fixen rögzített, a kosnak van rendes megvezetése.

Vetesi75

Keress rá a kereskedőknél: "univerzális tartozékkészlet tolómérőhöz". Szokott benne lenni mélységmérő híd, külső és belső hornymérő rátét, külső/belső csap rátét, stb. . Megvenni azt nem nagyon kell, mert csillagászati ára van, de lehet ötleteket meríteni belőle az sk. barkácsoláshoz.

ANTAL GÁBOR

Az egyenesbe vezető feladata az egyenesbe vezetés .  Az nem tömít ...  Arra elasztomerből készülnek a különféle tömítések aminél nincs olyan szigorú tűrés ( mert tágul )  

Én kereskedelmi árút használok ( kényelmi okokból egy viszonteladótól veszem  ) bronzos teflon szalag.  Szépen hajlítható  és úgy is marad .   De szerintem az Intramarkt tól direktben is vehetnék  ( mindjárt rákeresek )  Pl egy méter 10 es szalag kb 3500  ft .   Jobb mint tömörből vagy csőből esztergálni mert nincs hulladék   . Kiszámolom a kerületet , ( ráhagyok a srégolásra )  azután  leszabom és rövidítem . Mint említettem korrekt a vastagsága

remrendes

Vagy, ha valami gyari megolda kell:
link
link
link
link

ANTAL GÁBOR

Ma elkészült   ( Vad Tamás segítségével egy hegesztett változat   AWI val  ) és kilágyítottunk egy komolyabb műhely-tolómérőt amit kedden kifúrok és megkapja a  ragasztott tűgörgőt
  Az Alis beszerzés is folyamatban van de várnom kell vagy 3 hetet  .  Basszus ez az idősödő emberek problémája .  Azonnal van 240 e ft ét vagy várni kell 3 hetet egy hasonló de tizedébe kerülő megoldásra ...
 Kellett egy alátétlapka . Megkaptam a Tigertools tól  ( 2 db ot vettem hogy kisebb legyen a bukás!!! )7 e ft ért . ( Pénteken megjött Kínából ugyanaz   -10 Db -   6000 Ft ért )

Hát nem mindegy   de örökké fogok élni ?       és lesz időm kivárni ??

Virbo

Hasonló merevsége van mint pl egy ugyanolyan vastag teflon darabnak? Vagy hajlékonyabb?

A gyári megoldásoknál egy O gyűrű "feszíti" neki a csőfalnak a teflonozott valamit.
De végülis nem egetrengető költség, lehet beszerzek én is. Max ha nem ilyenre gondoltam nézegetem a polcon a maradék 9,9 métert. Ha meg bejön lesz elég próbálkozni... :)

ANTAL GÁBOR

"A gyári megoldásoknál egy O gyűrű "feszíti" neki a csőfalnak a teflonozott valamit."

Szerintem pont fordítva :[#nemtudom][#nemtudom]
Ilyenkor a túlfedéssel illesztett  "O  "gyűrű tömít, és a teflon ( támasztó ) gyűrű pedig támaszt. Vagyis nincs semmi tömítő funkciója a teflonnak ergó lazább is a tűrése