Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Ne kisérletezz!
Ezt a gyári megoldást fogod kapni az öntőgépszervíztől.
Szürke vagy barnás színű az eredeti töltött teflon?

svejk

Jól mondja Virbo, töltött teflon tömítésnél mindig van egy "O" gyűrű alatta ami feszít.  (és persze tömít a teflontömítés és az álló fal közt)
Sőt még lehet két vékony oldaltámasz is, de ez nem jellemző.

svejk

oldaltámasz = támasztógyűrű [#falbav]

TROMF22

Az "O" gyűrűvel előfeszített gyűrű, egy nagyon jó siklási tulajdonságú tömítő gyűrű. Ketten együtt adják az üzemi tömítést. Kis belső súrlódási igényű hengereknél szokásos.
Gábor a tömítés melletti (egy vagy mindét oldalon lévő) széles, lapos vezetőgyűrűkkel küzd.
Ezeket nem feszítik elő.
Az előgyártott profil keresztmetszet tűrése és a fészek tűrése adja a megvezetés pontosságát.

svejk

Én jól tudom mikről van szó, csak Antal Gábor nem értette Virbo-t. [#circling]

hostya

Keverednek a fogalmak...
===
-Antal Gábor vezető "perselyt"..,(nem tömítést) akar kialakítani dugattyúrúdhoz a teflonos 'szalagból'...

- Vibro meg 'O'gyűrűvel előfeszített TÖMÍTÉS-ről ír..

TROMF remekül illusztrálta mindkét alkalmazást.

svejk

Ne bosszantsatok már, én nagyon jól tudom ki miről írt és alkalmazom is mindkettőt.

jani300

Én viszont örülök a rajznak és a szöveges infónak is .
Ebben a dologban egyáltalán nem voltam képben ,és jól jön most .
:)

TROMF22

Ne bosszankodj!
Csak annyi történt, hogy a te [15647] számú válaszodhoz illeszkedett legjobban egy képes illusztráció, mert kicsit kezdett összecsúszni két eltérő feladat megoldásának fogalomköre.
Szereld továbbra is szakszerűen a hengereidet, senki nem
vonta kétségbe, hogy sok ilyennel találkoztál![#wave]

svejk

Jó-jó persze... [#wave]
Olyan sokat azért nem szerelek ilyet, csak ha elromlik valami.

hostya

Dehogy bosszantalak...[#wave]

Én vétkem hogy megnyomtam a "válasz" gombot, a hsz. megírása előtt.

Önálló hsz-ként kellett volna.. (Bocsánat érte..)
Én is alkalmazom mindkettőt a munkám során, úgy 25 éve..

Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy:
-Keverednek a fogalmak.. a dugattyú/dugattyúrúd vezetés, és a dug./dug.rúd tömítés kialakítása között..

svejk

Tudom-tudom, csak már én is magamra veszek mindent, és zsörtölödök mindenért.
Én kérek elnézést![#worship]

TROMF22

Ok.
Lenne egy kérdésem az "Elektronika" oldalon.
Nézz már rá légy szíves.

Virbo

Hú, engem félreértettetek.

Nekem tök más felhasználásra kellene, motor első (és hátsó) teleszkóp csillapítóegységében van egy tömítés ami a becsúszó szár belső felében választ el két olajteret.
A régi és egyszerű konstrukciókban általában egy hasított műanyag gyűrű volt ez (ami ugye az idők során elkopik) kb mint egy dugattyúgyűrű.
Az új konstrukciókon ez egy teflonozott lemezszerű valami, amit kb rá kell hajtani a helyére, ami egy 2-3mm mély beszúrás. Általában a végei vagy ferdén vágott, vagy L alakban van megvágva hogy ha összefekszik a helyén minél kevesebb olaj tudjon ott átjutni. Ez alatt szokott lenni egy (több?) O gyűrű, és úgy van kitalálva a redszer hogy a cső falához (amiben ez mozog) viszonylag jól nekisimuljon, de a lehető legkisebb mértékben akadályozza a kis erők által okozott mozgásokat.
(Holnap keresek képet miről is beszélek.)

Na és itt találkozik a hobbista, aki egyedileg próbál ilyesmit elkövetni egy szoci motor teleszkópjában, az ötletekkel. :)

D.Laci

[#3133@remrendes] 2. -4. linkjén lévőt lehet kérni  
IdézAliExpress Premium Shipping
-el. 8-10 nap alatt megérkezik +17 dollár.