Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Köszi .  Nézted  242.000Ft .. Hát elég drága lenne a hidraulika henger ha ilyennel méricskélném a beszúrást amit az egyenesbe vezető teflon szalag igényel .   Ma vagy 3 szor nekifogtam mert oda "nullás" méret kell amit a nóniusszal nem tudtam megcsinálni  ( egyszerűen kihajlik a kés és nem visz annyit amit látok a skálán ) .  Mérni kellene nem próbálgatni

rotaryfun

még szerencse [#nyes] hogy lehet kapni !

jani300

Jaj !!!!!!!!
Az árát ,nem néztem , csak a képet hogy mi is lehet az .
A furat nincsen benne az eredeti hozzászólásban , de a kép alapján rájöttem miről is van szó .
Végre valami amit nem ismertem ... :)
Unalmas ha nincsen újdonság amin lehet csemegézni ...
Meg most már pogácsa recept is van ,azt is megnéztem ,azt sem próbáltam még :)

PSoft

Emlékeztem, mintha Laslie oldalán lett volna valami "home made", de...nem találtam.:(

jani300

Benyúlsz tapintó körzővel .és ha kivetted megméred tolómérővel ... :)
Vicc akart lenni  :)

PSoft

Ha nem írod, akkor is kitaláltam volna.:)

ANTAL GÁBOR

A V007 es verziót akarom megcsinálni . De én ki akarom( tam ?) fúrni a pofát .. Pont ilyen műhely- tolómérőt választottam  vastag pofával amibe bele lehetne fúrni egy 2 mm es furatot és aztán loctitével bele a csapokat ..
 Satuban  CNC vel el tudom képzelni hogy pontos furatot tudok csinálni . A lágyforrasztás nekem macerás .. Ezüsttel meg tudom kemény forrasztani de akkor automatán kilágyul a pofa  (  Csuhás pont ezt javasolta ) akkor meg már fúrhatom is minek kemény forrasszam ?

ANTAL GÁBOR

van néhány tapintókörzőm de én "Cirklinek " hívom

PSoft

Te, a ragasztás mestere is vagy.
Az az irány...nem járható?(fúrás nélkül)[#nemtudom]

KoLa

Ezeknél a cirkliknél sokal pontosab a nóniusz!

Csuhás

Hogy hogy nem találtad? Az általad linkelt oldalon pont az utolsó az.

PSoft

Mostmár látom![#eljen]

Szerintem mikor végigpörgettem, még...nem töltött be az oldal teljesen.[#nemtudom]

ANTAL GÁBOR

Érdekes mert egy ilyen apró problémától megélénkült a Fórum és tényleg sok ötlet érkezik   Sanyi 84 írta hogy ha kemény az alapanyag akkor inkább marjam .. A satus kiífúrás az elég macerás  ( nagyon pontosan kell poziciónálni a kettészedett tolómérőt
  De ha a tolómérőt le spanájzlizom az asztalra akkor ( lágyítás után) secc perc alatt keresztben bele tudok marni egy 2 mm széles 2-3  mm mély árkot a pofákba .. Abba befektetem a tűgörgőt és vagy beleragasztom vagy beleforrasztom azokat ..

KoLa

Nekem is másodikra sikerült az utolsó 2 kép megjelenítése a linkelt oldalon.

PSoft

Ugye...mondom én!:)