Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Mit csináljak ?  Holnap tepertő és forralt bor fesztivál Görömbölyön . Oda menjek ? vagy gyártsak spéci tolómérőt  ( Görömbölyön )

jani300

A munka megvár .
Ki kell már használni amit lehet , amíg lehet .
Hamarabb is rájöhettem volna ... :(

rotaryfun

A tepertő és a forralt bor elfogy, a munka viszont megvár.

RJancsi

Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! Inkább holnap utánra, hátha már nem lesz aktuális...[#nyes]

KoLa

Én azt csinálnék amihez kedvem van!
A tepertő csak frissen jó!és csak néhány perc élvezetet ad!forralt bort ritkán iszom,marad a tolómérő átalakítás[#nyes]

KoLa

Beszúrás mélységet miért akartok mérni?
Szinte lehetetlen egy befogott anyagban pontosan mérni!
Mi a feladat? Seeger gyűrű, vagy 'O',gyűrű, vagy karmantyú?
Az előzőleg méretezett furatban vett érintő pontossága elég a beszúrókéshez,ha valami jobb az anyag, pl crv4 vagy crmo4 akkor a mélység elérése után visszavesszük a kést és lassan ráközelítünk, érezni a kontaktot ( aki nem érzi, vegye feljebb a főorsó fordulatszámát és rögtön hallani fogja)
Itt, ha lenézünk a nóniuszra láccik' a lemaradás, ezt kell kompenzálni!
Ezeknél az eseteknél inkább a minuszos beszúrás a jó, vagyis , nem igarán kell vele túl sokat foglalkozni!

jani300

3 vagy 4 napja délután , kitaláltam hogy útban van nagyon a 3 talicska sóder ami maradt .
Nosza nekiálltam pakolni ,tükröt csinálni , betonkeverőt bevinni .
22 , 30 ra be is fejeztem .
Kedvem volt hozzá jól esett ...
Másnap reggel már azért megéreztem ...
De lassan már rálehet menni , most fordult a kocka végre látszik hogy alakul , már a kutya is birtokba vette a kis üres helyet :)

KoLa

A kimaradt sóderrel én is hasonlóképpen 'jártam' csak nem kellett hozzá betonkeverő!
Egy laposabb részbe elterítettem, a műhely előtt, a két kutyám azóta csak ezt használja WC-nek[#csodalk]

ANTAL GÁBOR

Nem seeger nem karmantyú mert azoknak a tűrése bőven a hibahatár alatt van  Hanem 15 mm széles bronzos teflon szalag a hidraulika henger egyenesbe vezetéséhez  Az 2.5 mm vastag  ( esetleg pár századdal kevesebb ) A  rúd amit meg kell vezetnie névlegesen 67 es .
. Vagyis kell egy 72 ös beszúrás , aztán a beszúrásba belefekteti az ember a bronzos teflonszalagot (  néhány perc tökölés kell a pontos hossz megállapításához  betesz , hosszú kivesz köszörül   stb )   Aztán igyekszik az ember pontosan benyomkodni és próba   Szoros , kivesz, új fogás ( max 1 tized ) és újra ..
 Triviális hogy a 15 ös beszúrást azt nem 15 széles késsel csinálom hanem 3 assal . A hosszán DRO val nézem az elmozdulást tengely irányban )
   Nekem a negyedikre sikerült . Az induló méretet furatmikróval ismertem  ( esetemben az alap henger furat 67.3 volt ) ahhoz hogy elérjem a 72 őt elvileg 4.7 et kellett beszúrnom .  No az jött össze nehezen . Erre kellene egy jó mérőeszköz

ANTAL GÁBOR

Felhívtam egy cég idős emberét aki naponta gyárt hengereket   Azt mondta nullás legyen a beszúrás mert a bronzos teflon néhány századdal kisebb

ywathzay

Én a tolómérő pofáit a piros vonalig visszaköszörülném, legyen felfekvő felület, két pofavastagságú, rozsdamentes tűgörgőt a kékkel jelölt helyeken AWI-val odapöttyintenék, aztán mehet a mérés.

ANTAL GÁBOR

Készülni fog egy ilyen is ( igaz egy 3 e ft os hagyományos de új tolómérőből )   Az a baj hogy sokszor  rövid az ilyen elrendezés  ( Mély a furat amiben a beszúrás van  . )

Szalai György

Nem mintha értenék ehhez se, de ha mély a furat, akkor nem valami tapintókörző féle volna alkalmatosabb.
https://www.uni-max.hu/digitalis-tapintomero-belso/d/

Szalai György

fpd0kbd4

Egy jobbfajta fém ragasztóval is megfelelhetne az igénybevételnek. Nem kellene a tolómérőnek egy hegesztéssel  járó brutálisabb beavatkozást elszenvedni.