Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

ebalint

Nagy Csaba

Sziasztok ! véleményeket szeretnék kérni építem első marógépemet és az alsó asztal kialakításán gondolkodom. találtam egy jó megoldást a neten kérdezem ez egy 65 cm X 150 cm es alapterületre jó lenne ? 2db  lineáris sínem van meg. a kérdés igazából az lenne az alsó összekötő alá raknátok a lin sínt vagy így oldalára mi a jobb?? Esetlelg ha van más megoldás a kialakításra szívesen fogadom az észrevételeket. köszönöm

Motoros

[#eljen][#eljen]
Esetleg még lehetne valami bővítménye ami lehetővé tenné, hogy a belsejébe is lehessen írni a pipa alakú rugós karcolóval?

sastas

A síned típusától is függ. Vannak olyan sinek amiket csak bizonyos irányokból érhet főterhelés. Először ezt vizsgáld meg a gyártó adatlapján. Ha mindegy neki akkor igazából az a verzió a jobb ahol a sínek meszebb vannak egymástól. De hobby szinten sokat nem fog számítani. Az épülő géped vázának a merevsége sokkal fontosabb szempont.

ORCA17

Elképzelés van...csak a megvalósításnál azt is jól át kell rágni,(nem cipó, hamm bekaplak[#vigyor0] hogy a gyűrűk jó része belül üreges.
Szóval még "agyalok" egy keveset.
Ezt gondoltam felhasználni a projekthez

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

Nagy Csaba

Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelem nem tudtam, hogy lehet olyan ami nem terhelhető csak lapjára ...  Itt vásároltam a síneket egy kedves fórumtárstól rexroth márkájúak

ORCA17

Az "X" tengely elégséges lehet - a gépen végzendő munka ismeretének hiánya miatt, csak sacc/kábé.
De azok az oldal lemezek...elég zsengésnek tűnnek.
Mivel nem az asztalt fogod mozgatni (a hossza miatt gondolom)  érdemes min. 20 mm vastag anyagból elkészíteni az "X" oldalsó konzoljait..
SASTAS kollegával egyet értve, nézz utána a meglévő alkatrészek műszaki paramétereinek.
De akkor sem tévedsz nagyot, ha az "Y" tengely síneket felülről terhelve használod.
Sok sikert az építéshez[#integet2]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

Nagy Csaba

Igazad van hogy zsenge először egy alap hobby tanuló gépet szerettem volna aztán kaptam itt pár remek alkatrészt amik komolyabbak mint az első tervem volt, azt gondoltam megépítem a gépet most már a meglévő 10 es oldalfallal és ha minden rendben lesz és már megtanultam használni a dolgokat akkor le fogom cserélni egy 20 as alura. Ez további átalakítást nem fog jelenteni csak a kuplungot kell kicserélni a motornál 10 mm el hosszabbra majd. puha anyagok lesznek megmunkálva pl fa, műanyag, opcionálisan alumínium ha sikerül olyan erősségű gépet készíteni. ( és tényleg siker kell az építéshez egyenlőre nagy fába próbálok kis fejszével csapkondi :D  )

sastas

Ezek Rexroth FNS kocsik, ha jól látom 4 golyósoros verzió. Ezeket mindegy merről terheled, de az oldalán minden kocsinak van beütve egy szám RR165 vagy hasonló kezdetű. Neten fentvan a katalógus.

Nagy Csaba

igen a fotón is látszik az egyik kocsi oldalán a beütött szám  megkeresem köszönöm !

4ybj8h3c8

"A Fusion 360 ingyenes évi 100.000 dollár alatti bevétel esetén."

Hol?

Az Autodesknél ez van:

"Fusion 360
Full use of Fusion 360 free for 30-days
Free"

Utána meg havi előfizetéses.

remrendes

4ybj8h3c8

Ott:

"A Startup használatának időtartama egy (1) év a hozzáféréstől számítva."

Mire megtanulja az ember használni, lehet fizetni. Hol ingyenes? A megszokott 1 hónappal szemben hosszabb a próbaperiódus, de mint írják, bármikor visszavehetik még a próbaliszenszet is, oszt újfent életbe lép a lehet fizetni verzió.

remrendes

Elolvastad a linket?

Can my business use Fusion 360 for free?
If your business generates less than $100,000 (or local equivalent) per year from the total sale of goods or services, yes!
If your business generates more than $100,000 (or local equivalent) per year from the total sale of goods or services, no. You'll need to buy licenses.

gaben

3 éve a gépemen van, használom is, de még nem kellett fizetnem. ;)
Persze van fizetős verzió is, de az Education license nem az.