Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

sastas

És a startupoknak annyi "hátránya" van az edu licenszhez képest, hogy évente meg kell erősítenie, hogy nincs 100k USD feletti árbevétele. És ameddig megerősíted, addig ingyenes

4umhue7vh

Sziasztok! Építek egy mozgóasztalos gépet, 800x800x28mm vaslap az asztal,(nem könnyű) Végre felkerült a helyére, de igazából egy nagy harang lett belőle. Ahol a 4 kocsi alátámasztja ott jó, de azközepén és a szélein cseng, berezonál már akkor is ha csak egy kicsit ütök rá. Szerintetek ha az aljára ráőntenék valami hompozitbeton szerűséget, javulna a helyzet? Ahol a sínek futnak csak 18mm hely van, a többi részen lehetne pl,40mm vastag.

remrendes

Feszultsegmentesiteni kene.

4umhue7vh

Ez egy öregbített anyag, 1992-től van nállam, valamikor a 80-as évekbe gyalulhatták meg.[#nyes][#nyes][#nyes]

ywathzay

Nem véletlenül használnak öntöttvasat ilyen helyekre. Sokan azt gondolják, hogy tokmányfelfogónak is felesleges. Az acél az acél marad, mindegy mikor gyalulták.

jani300

És ha rendesen be lenne bordázva az alja ?
Tudom hogy attól még nem lesz öntvény  :)

jani300

Akkor már nem is sík :)

ywathzay

Attól még szép hangja lenne.

4umhue7vh

Amennyire meg tudom állapítani ,nem látok benne síkbeli hibát,ha görbe lett volna nem rakom fel. de ha kész a gép fel fogom sikolni.

jani300

Ok ,az csak vicc volt .
Ha öregszik vetemedhet is .de nem honném hogy bármit is csinált .

4umhue7vh

Ez egy volt mérőgép 250mm vastag gránit tömbjén mozog, akár hol mérem a gránithoz képest 0.1mm-en belül van, sí
kolás után egész jó lehetne.

4umhue7vh

A hangja nem is érdekelne, de rezegnek rejta az ottfelejtet csavarok és alátétek ha éppen csak ráejtem a fakalapácsot, ahol a kocsik vannak ott meg olyan mindha oda lenne betonozva.

jani300

Túl nagy a felülete a vastagságához képest .
Egyértelműen bordázni kellene alulról , mind az öntött tusírlapok pl .
Hogy átlósan ,utólag alulról csavarozott bordák segíthetnek e azt nem tudom .

ajpwg6jrn

Igen alulról kellő méretű bordák segíthetnek.
Nekem is ilyen volt az a lap, amivel elkezdtem építkezni (Igaz az aluból van.) Kapott alulról keresztbordázást 8cm magasságban és megszűnt a kongása. :)

jani300

Ez egy kisebb tusírlap alulról .
Hiába öntvény ,nem bízzák azért a véletlenre a merevséget .
Hátha segít a kép másnak is a tervezésben ,amíg nem késő .