Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Satuhoz nem olajos henger kell hanem egy spéci kettős csavar, amin a nagy menet pozicionál míg a kicsi egy kis gyurmaszerű anyaggal kitolja az elején levő dugattyút.
Így működnek tudtommal a hidraulikus csapágylehúzók.

A több hengeres olajos rögzítés működött volna ha van a rendszerben egy rugalmas nyomástároló, hogy a legkisebb résvesztesség esetén is valami fenntartsa a nyomást. Legegyszerűbb esetben egy légbuborék is elég lehet erre.

000000000

Ez túl komplikált egyszerű feladatra, vagy nem értem mi az előnye. [#nemtudom] Nekem nem kellene, szerintem hagyományos csavaros jobb.

remrendes

4db M30-os csavar megoldotta a rogzitest.
Nem mindegyik, nalunk ilyen pumpas volt:

remrendes

jbrkfminp

Tökéletes egyszerűséggel átalakitotta vízszintes működésre.
Kimegyek csinálok én is egyet.

2am4nwzib

A gyártó garanciát vállal a termékre.

zozo

Anyósnak elvinni, aztán
-Mama, ha ennyire utál, inkább lőjön le! :)

2am4nwzib

Az Anyós gondolom nem olvassa a fórumot ?

remrendes

Volna nekem egy kisse tonkrement lampamagassag allitom.
A problema vele, hogy a szilent kisse megfarad, konkretabban a kulso pereme eltunt es a kek szinu "kutyacsontbol" kiszakadt.
Milyen anyagbol lehetne esztergalni egy masikat, amit eleg rugalmas, hogy bele tudjam gyomoszolni a perselybe es utana ra tudjam pattintani arra a gombocra? Csatoltam egy kepet egy hasonlo szerkezetrol es a javitando darabrol.

Csuhás

A fészket felérdesíteném majd a szilikonnal bekent csap köre poliuretánt, vagy csak sima gyurmaragasztót nyomnék.

Timár László

FBS ragasztó nem jó? Az rugalmas.

remrendes

Igen, en sem talaltam semmilyen esztergalhato rugalmas anyagot. Eddig a formalevalaszto es melegragaszto paros tunt a legjobbnak, de a PUR sem rossz.

xbwtgv9j

Bocs kritikus leszek)
Felesleges Innováció.
Látszik hogy Gyengébb, ha kipróbálhatnám azonnal felugranék rá, és jól megtaposnám. Megnézném ha nagy nyomatékot kapnak az íves részek, nem hajlana e ki a tárcsa, mivel sok erősítést nem látok rajta az anyagmerevségén túl. Ha fogaskerekes derékszöghajtás lenne kussolnék.
Van amikor már nincs szükség újításra a lánc a legjobb, az ugrás pedig az elektromotor nem az ilyen marhaság aminek nincs értelme mert már van lánc ami ugyan ezt a célt szolgálja és jobb.
De legalább volt min szórakoznia és pénzt herdálnia ennek a többre nem képes uriembernek, bemutatta a csodálatos nagy semmit.
Lehet kitalálom én meg hogy holnaptól a kilincs az ajtó közepén legyen. Hátha az jobb

2am4nwzib

Alámarás 3tengelyre  , csag az orsót kell megfelelő szögben elfordítani(na meg a programozást CAM-ban)

sanyi84

Napi szinten használok láncváltót. Na szóval nagyon jó, a gyártónak. A szíjhajtás hajtómű váltóval az ami ideális megoldás. Nehéz, picivel nehezebb mint a lánc vagy agyváltó, de a tömeg pont jó helyen van. Agyváltóval csinálják a szíjhajtást, de ott pont nincs jó helyen a tömeg. A lánc elavult. De olcsó, viszont kopik is rendesen. Évi egy hátsó kazetta + 1 lánc.