Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

vadember

Nekem már kész lenne ha nem lenne esztergám akkor is.
 Dekopírral kivágod a kört. 12-es furat a közepébe. Fúrógépbe belefogsz egy csavart, ráhúzod a kilyukasztott pogácsát.Satuba befogod a fúrógépet és megpörgeted az anyagot. Flexxel lamellás koronggal könnyedén ki lehet alakítani az ide szükséges futáspontosságú hengert. ezután szépen belemélyíted a szükséges ívet.

Az úgy volt egyszer réges-régen, hogy 40x5-ös laposvasat kellett volna kb. 6 méteres körívre hajlítani a puszta közepén. Légmagos söntfojtó tekercs földeléséhez.  Ehhez hasonló szerkezetet raktam össze hozzá kb. egy óra alatt azzal a különbséggel, hogy egy 160-as U-acélra van az egész ráhegesztve és csavarral lehet feszíteni a hajtógörgőt.
Na ezt az "ideiglenes" szerkezetet használjuk már vagy 10-12 éve. Elkészült vele Békéscsaba, Debrecen-Józsa, Felsőzsolca, Pécs.
 Most éppen 800-as átmérőre hajlítanak vele néhány száz betonvasat a távvezetékesek.

kly

Hát igen ha a szükség rávisz kreatív az ember.
Különben nem írtam előbb de találtam egy csomó nagy 80as fakötésű alátétet 10 es lyukkal a közepén. Jó vastagok. Ezeket gondoltam összefogni csavarral és ugyanúgy ahogy írtad fúró és flex :) és már kész is a horony.

de másképp lett.
Tanultam azért sokat, ez is valami.

dtb

Nem vagy TE borsodi véletlenül??? [#nyes][#nyes][#nyes][#taps][#taps][#taps]

vadember

Földiek vagyunk úgy látom.
Az előző felsorolásból kimaradt Litér, Szolnok és néhány öntőforma karika a kollégák szalonnasütőjéhez.
Vannak nálunk ilyen feladatok amivel megtalálnak, hogy kellene "valamilyen" szerkezet amivel meg lehet csinálni ezt vagy azt. Az instrukció kb. annyi hogy "Ugye meg tudod csinálni abból ami van a raktáron".
Ez a legutóbbi McGyver-es szerkezet. Elég sok lemezt kellett lángvágóval felkockázni, ezért összeütöttem egy szekátort. Léptecs, kínai 500Ft-os stepgenerátor meg egy 1600 Ft-os vezérlő. Dolga végeztével a hulladékvasban végezte.

Ez meg az a betonvas hajlító amit a 20-as gömbvasak hajlításához csináltam vagy 15 évvel ezelőtt. Meglátták a HidraMixesek és lekoppintották, azután beszorozták az árát tízzel.
Hajlító

sufnituning

Na ezt ellopom tőled plazmához![#nyes]

vadember

Lemondok a jogdíjról, ezennel szabad felhasználásúnak nyilvánítom.

VViktor

Szia a jelgenerátorról tudnál adni valami infót? Köszönöm.

kaqkk007

VViktor

kaqkk007

Nézz körül válogass 555 a keresőszó (van ezer változata)

vadember

VViktor

dtb

Valamelyik topicban korábban téma volt, hogy hogy lehet megoldani, hogy ne maradjon még véletlenül se a tokmánykulcs a gépben. Jöttek válaszok, ilyen olyan érzékelő, de a fotón látható megoldástól egyszerűbbet elképzelni se lehet.

zozo

Addig szép és jó, amíg nem kell használni. Aztán amikor hatodszor hajolsz le a földre a tokmánykulcsért, akkor a rugót lerántod róla és odafigyelsz inkább, hogy ne maradjon a tokmányban a kulcs.

Egyébként csak a kezdők hagyják benne, egy idő után rutinná válik, hogy kivedd, akár az autóvezetés közben az indexelés.

PSoft

"...rutinná válik,...akár az autóvezetés közben az indexelés."

Húúú de "rossz" példát hoztál.:)

Az én tapasztalatom, hogy minél "menőbb", drágább egy mai autó, annál elérhetetlenebb helyen van benne az a qrva irányjelző kapcsoló.[#violent][#violent]