Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

szf

Ippen pont ezt akatam írni.
De valamiért abbahagytam...........[#eplus2]

zozo

Én meg azt hittem, a drága autók ilyen rosszok, pár hónap után nem működik az indexük, nem lehet a ködlámpát lekapcsolni, meg bizonyára a kormányszervójuk is rosszakodik, mert nem lehet a belső sávból kijönni velük a lakott területen kívül :)

xt79ipd3

Neem, az csak egy védelmi funkció, nehogy a villogástól epilepsziás rohamot kapjon valaki. [#nyes]

jbrkfminp

Szia!
Nálam a balanszeres megoldás vált be.

RJancsi

Nem CNC de gondolatébresztő... Most futottam bele a youtube-n. Elsőre egyszerűnek tűnik, de azt nem mutatják, hogy lehet (menet közben) áttolni a hátsó csapágy koszorút egy másik fogaskerék pályára. Gyanítom sehogy. Vélemény?

Csuhás

Rosszul gyanítod. Eleve értelmetlen volna ha nem lehetne vele váltani. Úgy működhet hogy egy rugót feszít elő a váltókar, majd amikor a kerék abba a pozícióba fordul ahol a lépcsős keréken egy vonalba esnek a "fogak" ott a rugó átlöki a csapágyat a kívánt pozícióba.

RJancsi

Így valóban működhetne a dolog, de a karbon tengelyen nyoma sincs annak, hogy a csapágykoszorú azon mozogna (bordástengely vagy legalább kopásnyom). Tudom, el lehet dugni ha nagyon muszáj, de se bowden se mechanika nem látszik ami mozgatná a "váltót".
Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, de egy ilyen promo videón szerintem megmutatnák működés közben ha képes lenne váltani. Miért csak egy fokozatban tekergetik 4 percen keresztül?

7gsdrbw03

Sziasztok! Szerintem a kardán, tengely irányban el tud mozdulni,és úgy vált.

zozo

A kardánban van az eb elásva :)  
Okos elektronika, baby elem, nyomaték változás érzékelés. A nyomaték növekedésével/csökkenésével egy orsó mozgatja a csapágyas koszorút.

zozo

Ja, ez meg lemaradt.

RJancsi

Szuper! Köszi a választ, erre álmomban sem gondoltam volna. Igazi high-tech. Nem hiszem, hogy nagy tömegben fogják árulni.

remrendes

Ez igy terheletlenul eleg mutatos. De nekem nem tunik tul izmosnak ez a szoghajtas(?).

Csuhás

Igen csak jó anyagból kell a fogaskoszorút készíteni hogy odalépve a pedálnak ne hajoljanak ki oldalra.

kart emg

Sziasztok!
1:30 körül mondja és mutatja, hogy a kis "fogasnak" mozognia kell majd, de ez még nincs kész, mivel ez egy prototipus. A nagy fogas jelenleg alumíniumból van, nem hinném, hogy egy nagyobb áttétnél ez a lukacsos tárcsa ne görbülne össze-vissza pillanatok alatt.

Üdvözlettel,

2am4nwzib

Érdekes CNC konstrukciók.