Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

jani300

Cseszd meg :) De én is akartam írni a varrógépet ...
Ha ennyire komplett lenne , csak március után állnék neki , esetleg , más szekerét tolni ... :)

jani300

De meggyőződésem hogy hasonló korú , és ezért sem hagytam veszni . Gyűjtők ?  :)

jani300

El akartam bóvlizni később az adok kapokban .
Ha nem bacogattok sose kerestem volna rá .
De még a hátul lévő hegyes szögű prizma is hasonló .
Eredeti mindene . Köszönöm ![#worship]

PSoft

Akkoo most...

Nem lesz elektronnak ilyen kurblizós vasa?[#nevetes1]

jani300

Nem tudom . Múzeumból már elég körülményes elhozni .
Volt már hosszgyalu ,és eszterga is , picit fiatalabb , de lábítósom még soha .

s7manbs8

Most, hogy így mutatod azt a zöld gépet az egyik szomszédomnak kb pont ilyenje van. :) Vagy nagyon hasonlít legalábbis.

s7manbs8

A nagyobbik gépre gondoltam, amit először linkeltél be.

jani300

Azóta bogarászom a szánok gyártási idejét .
Akárhogyan is ezek 1880 körüli időkből valók lehetnek !
Jól kipihent öntvények . :)

vjanos

Oké-oké.
Nem beszólni akartam [#integet2]

jani300

[#t179p14796#]Semmi gond , még jó is hogy írtad :)
Teljesen az a típus mint ami a képen van .

rokonok

Üdv.
A kérdés a következő.
A sín  terhelhetősége melyik oldalról a legmegfelelőbb?
A cnc gép esetében a legnagyobb erő azt gondolom a meghajtott  tengelyen lép fel. Általában ez ugye a golyós orsó lenne.  Ami a mozgást közvetíti a mozgatott kocsi felé.

fn47xk7ei

Egy ötlet Kelepeisz Lajosnak az 1/2"-os menetfúró kereséséhez ill. annak kiváltására . Nekem sincs 1/2"-os menetfúróm ezért úgy oldottam meg , hogy levettem egy PT-100-ról a rögzítő alumínium karimát amiben 1/2"-os menet van és azt csavaroztam fel a PB palack nyakára így már megfelelő lett a csatlakozási méret .

Kelepeisz Lajos

Hu, ezt most nem értem, az anyát tartalmazó korongot csavaroztad fel?

Kelepeisz Lajos

Kivetted a palackból a csapot majd a felfúrtad felmenetelted és rögzítetted a 6db csavarral a korongot?

fn47xk7ei

Igen , 6-os menetfúróm az van így nem került pénzembe és megoldódott a problémám . Elsőre én is kerestem 1/2"-os menetfúrót de így nem volt rá szükségem .