Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

keri

Megrezgetném a tányért, a rezgés elfolyósít bármilyen szilárd szemcsés anyagot. Mondjuk a csiga végére valami rugóval felraknék egy kis kalapácsot ami néha rásóz az aljára.

Amúgy amit láttam pelletkazánt, az nem így működött.
Egy csiga tolta be felülről az anyagot. Arra azt írták hogy azért jó mert nem tud visszaégni az üzemanyag tartályba az anyag, mert ha vissza is égne, elolvad a műanyag cső és megszűnik a kapcsolat.

jani300

APRÍTÉK ÉGETŐS FÓRUM
Üdv ! Ez egy gyári kazán, nyelves adagolás vezérléssel ?
Ha az a gond hogy az összeállt salak miatt nem tud adagolni , mert felakad a nyelv , akkor egy egyszerű időalapú vezérlés is segíthet . Anyagtól ,fejtől függenek a beállítási idők . Nálam percenként adagol , 0,5-2 másodperc között .A teljesítmény szükséglettől függően . Fűrészport égetek , vályús fejben .

0w3dp8g7e

Sziasztok!
450-550 mm-es széles hid 300W kínai maromotorral, mennyire fog nekem behajlani logni ha (10-12 es) rétglemezből építem?

Nem azèrt tudnék hozzá rendelni aluprofilt, de "szebb lenne" ha az egész fából lenne!
Fa; réteglemez; plexi; NYÁK megmunkálás a cél!

Köszönöm

RJancsi

Ez így nem sokat mond... A 10-12-es rétegelt lemez lehet 10-12 mm széles csík is (négyzet keresztmetszetre vágva) ami az önsúlya alatt is behajlik vagy jól megépített szekrény vagy térbeli rácsos tartó. Milyen kialakításra gondolsz?

Szalai György

Ha statikailag okosan építed a szerkezetét, akkor ilyen kis igénybevételre lehet megfelelő.
Szerintem.

kaqkk007

Nyák maráshoz pontos merev gép kell , kis méretekben ezt elég nehéz rétegeltből megoldani. A doboz (váz) legyen rétegeltből a híd meg aluból és lineársínen fusson (kompromisszum) Így pontos lesz és merev ..

sastas

Üdv!
Talán befér mint ötletelés ide:
Szerintetek 45x90 es rexroth profilból lehetne egy kisebb maróhoz vázat készíteni? Mennyire lenne merev, gondolok itt arra hogy alu/bronz óvatos marása vállalható lenne vele? Van pár 500-1000mm közötti darabom, és egyre jobban zavarja a szememet. Viszont marót még nem építettem úgyhogy óvatosan közelíteném a dolgot. 15 ös lineárokkal és golyósorsóval gondolnám el, kb 400x300x100-200 as méretben.

xt79ipd3

Üdv!
Persze, hogy lehet. Van, akinek nagyon profin sikerült.
Magamnak sem kívánnék jobbat. :)

RJancsi

Érdekes szerkezet, de működik... [#wow2]

6rk75uezn

Végre kész.
KÖSZI SZÉPEN Jani!
Most egyenes,egy év mulva azért le ellenőrzöm majd.

s7manbs8

HOgy kicsit mozogjak, megsúrolgattam tisztogattam ezt a pár darab részelemet, valamit össze kelene rakni belőle.

Azon gondolkodtam, hogy a felső fecskefarok részben egy orsó elférne, valami diószerűséget bele fogatva belül, meg rámenne egy késtartó vagy ilyesmi, esetleg ha marakodnék, akkor meg egy asztalka.

Kis ékszerész marónak is jó lehetne pl.

Rabb Ferenc

Ebből még egy akármit is összerakhatsz. Ahogy elnézem a lazán illeszkedő fecskefarkakat, legfeljebb egy elefántnak készíthetsz vele karkötőt. Ott nem számít plusz/mínusz fél tenyérnyi eltérés [#confused]

s7manbs8

Ott még lenne egy léc bele majd, azt hogy honnan még nem tudom. :)

s7manbs8

Illetve anniyra nem egy nagy kóc, beledugok majd valamit, ami belemegy, úgyis a csavarok beállítják amennyire kel szorosra.

Ilyen apróságok nem állítanak meg. :)

jani300

Reszelő , vasfűrész , egy hántoló ,satu , majdnem elég hozzá ,ne keseredj el :)
Egy tizeden belül azért nem lenne baj a pontossága .