Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nem nagyon tud kotyogni mert a szalag előfeszíti.
Picit hasonló az eszterga keresztszán orsó kopása, addig dolgoznak vele míg átszakad a menet, ugyanis a forgácsoló erő mindig egy irányba feszíti elő a lötyögős anyát.
No mind1 egy, én csak kívülről pofázom bele, a munka a tied.

PalfiGabor

Örülök neki hogy "belepofázol" Ezért jó az ilyen fórum! Csak egyelőre nem látom sokkal olcsóbb és jobb megoldásnak a laposvasas, vagy illesztett hüvelyes megoldást. Hegeszteni, fúrni, vágni, csavarozni tudok, forgácsolni nem sajnos.....

ANTAL GÁBOR

Volt egy jelszó ( anno) kb ennyi:  merjünk nagyban gondolkodni!
Kell 50 cm laposvas de csak 6   métert adnak . Én ( 67 évesen ) szóvétek nélkül venném meg a 6 métert .... Mert úgy is el fog fogyni .... ( garantálom )

Mottó :" ha Antalnak( én vagyok ) kell egy liter tej : vesz egy tehenet "

ywathzay

A nagyapám 80 évesen is így gondolkodott:))

svejk

Előnyod van a vasiparral, hogy a maradék 5,5 métert talán megtalálod legközelebb,
Ha nekem kell egy tranyó én is 10 -et veszek.
Legközelebb megint mert pár hét múlva már nem találom meg a múltkori maradék kilencet, csak miután leadtam a második tíz megrendelését.[#circling]

zozo

Üdv a klubban :) 3db görgős mikrokapcsolóért egy hónapja körbeautóztam egész Veszprémet. Ráadásul felemás méreteket kaptam, nem keveset szentségelve.
Tegnap az egyik dobozomban találtam 4 egyformát :)

dezsoe

Tudod a mondást: akinek nincs esze... írjon programot. [#vigyor3] Kreténebb alkatrészeknél a bolti kódot is rögzítem, hogy legközelebb ne egy óráig keressem. A pozíció pedig, hogy hol találom itthon. :)

ANTAL GÁBOR

Én még fejből "operálok"
7414 ...Az zöld ( horgász ) dobozban van ..  Ps . kb 30 egyforma ( zöld ) dobozom van  .... ( no comment )

svejk

Nem tudom az okát de azt látom mindenütt, hogy ezek a számítógépes nyilvántartások nem működnek olyan jól mint a régi kartonozós rendszer.
Persze lehet mai emberek szimplán "nemtőrődömök" nem úgy mint a múltban, ahol egy életpálya volt egy-egy raktárba bekerülni.

A vonalkódos lecsipogás az talán jól működik.

g89ketty

Ez így van! Ilyenkor megfogadom, ha utólag megtalálom akkor kidobom. Volt már hogy betartottam.[#pias]

g89ketty

Ne is mondd! A kartonozósnál nem fagy le a rendszer, áramszünet nem gond (gyertyánál is működik), 1000 évig nem tőrlődik az adat,stb.[#wave]

PSoft

A fahasogatás mikéntjének, csak a fantázia szab határt.:)

svejk

u6p5jr23k

Ez a videö is megerősített benne, hogy a hasítókúp a jö megoldás. Azonban nem semmi a traktor targoncatorony kombó és a felhegesztett baktafej/gumikalapács páros sem :)

PSoft

Nemrég volt téma valamelyik topikban, az akkucellák cseréje/ponthegesztése...
Egy kicsit "sufnituning", de kis fantáziával...tovább lehet gondolni.:)