Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Abban a táblázatban én nem találom a lemez hosszúsági adatát.

TROMF22

Előkerestem egy diagramot, amit egykor a DIGÉP élhajlítógép konstruktőrei adtak ki a technológiai tervezéshez.
Ez már kiállta az idők próbáját.
A mintapéldádnak ez szerint 60-70 kN az erőszükséglete.

Az a bizonyos táblázat pedig valószínűleg nyomdatechnikai okból hibás, de egy 10x faktorral ehhez közeli értéket ad.

TROMF22

Fajlagosan ad meg F= ....kN/m értéket.
Ami mint kiderült szorzandó tízzel.

svejk

Köszönöm, hogy utánanéztél és megerősítetted Secusoft-ot.

Most már nyugodtabban hajtom fejemet a párnára :)

fn47xk7ei

Persze , hogy van több oldala is - de felesleges a többi oldalt ide betenni mert úgysem érdekel senkit sem a pontos számítás ... mint persze más  sem , legalábbis az itteni olvasmányaim szerint . [#nemtudom]

fn47xk7ei

.. vagy talán még sincs is igazam .[#worship] Most olvastam el a többi hozzászólást .

svejk

Remélem nem vetted sértésnek a hitetlenkedésem, csak bosszant ha van két megoldás és nem tudom biztosan az igazit.

Ha nem linkeled be azt táblázatot eszembe sem jutott volna kételkedni, mert nem értek hozzá.

Egy kollégám mondása: Addig tudod mennyi a pontos idő amíg egy órád van.  [#vigyor2]
Ha nem is teljesen de passzol ide.

ywathzay

Az általad megadott adatokkal számolva a hajlítás erő szükséglete kb. 76500N~ 7800kg. Valószínűleg az a 10 tonnás emelő nem tudja a 10 tonnát. Persze az sem mindegy hogy hidegen vagy melegen hengerelt lemezről van szó. Az okoskönyv szerinti adatokkal számolva, 1%C tartalmú lemez esetén ez az érték 202725N, de a hidegen hengerelt lemez C tartalma 0.12-től kevesebb, így az első számítás helytálló.

svejk

Szupi, neked is köszi, akkor kategorikusan kijelenthetjük, hogy a #14606-ban belinkelt táblázat hibás mint ahogy később írta is Secusoft fórumtársunk.

remrendes

Meg a hengerles iranya sem mindegy.

remrendes

Ugy 3-4mm-ig lehet hinni neki :D Addig megbizhato.

y9au2mspr

Én ebből számoltam ki a kézi gépem lehetséges határait.

link

y9au2mspr

Nem közvetlenül remrendesnek szántam.

svejk

Köszi!

Úgy látom ugyan az a táblázat mint a x14406, csak itt már helyesen tonna/méter a mértékegység.

Jól megkavart bennünket az az olasz tábla. :(