Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Úgy már igaz is lehet...
150daN = 152,957kp.

Dakota25

g89ketty

Minnél több réz, annál kevesebb gond. Sok sikert a megvalósításhoz. [#integet2]

svejk

A leírt egyenlőség igaz, de most látom csak fórumtársunk használ még egy "k" prefixumot is.
Ez viszont már így érdekes lenne: kilo-deka-newton. :)

No várjuk meg hátha előkerül és kifejti mire is gondolt pontosan

remrendes

Mivel ugy nez ki a mozgo hidas gep utomegmunkalasa eleg korulmenyes, ezert elgondolkodtam egy hagyomanyosabb elrendezesen. Ebben az esetben viszont merjunk nagyot almodni :) Ennel az elrendezesnel elferhet sok minden a gep alatt.
Szoval melyik optimalisabb megoldas, a 4+1 tengely? (XYZAB) Vagy a 3+2? (XYZAC)

000000000

Valaki tudna mondani olyan anyagot "műanyagra gondolok" amivel kitudnám önteni zártszelvény dugók belsejét tömörre és valamelyest forgácsolhat is lenne.

000000000

Minek ha eleve van ilyen amit el szeretnél követni
http://www.cypron.hu

000000000

40x40-es dugó belsejét szeretném tömörre kiönteni mert ugye amiket lehet kapni azok üregesek.

000000000

És mivel írtad, hogy forgácsolható is legyen így gondolom géplábnak kell, azt meg nem árt szintezni.

000000000

tengely megvezetésnek kell és sok darab. Ha ki lehetne önteni gazdaságosabb lenne mint pl marni kockákat műanyagbol.

vjanos

Az elsőnél talán kisebb munkadarabot tudsz 5 tengelyesen megmunkálni.
Viszont a másodiknál sokkal nehezebbnek tűnik a marófej preciz és masszív forgatása, mindenképp speckó alkatrész kell hozzá.

Én az egyémre egy az elsőhöz hasonló, levehető dupla forgatós egységet tervezek. Esetleg úgy, hogy a két forgó tengelyt még külön lehessen választani, a bölcső részt levéve csak az A-t használni.

remrendes

Nem gondolkozom akkora leptekben, mint te, a latott Z alapjan. :) Az elso nekem is kicsit megbizhatobbnak tunik.
A kinaiak eleg egyszeruen megoldottak:

vjanos

Jah, valamiért ez az ékszerész kategória eszembe se jutott ezzel az elrendezéssel :)

remrendes

Hat igen, nem egy nagy gep az egesz, a vaz ~170kg.
Tudom, hogy lehetne egy kesz gepet atalakitani, de en akarom csinalni az egeszet az elejetol.
Az asztal 460x330, ezt meg epp korbe tudja jarni.

ywathzay

Nagyon jó terv, én is hasonlóban gondolkodom. Csak kisebb asztallal. Ha ezt összehozod, egy forgácsgyűjtős olajtálca mindenképp kell alá, mert ezzel biztos nem papírt fogsz megmunkálni. Egy ilyennél a főorsó a nagy kérdés, milyen lehetne ami "lassan", de erősen forog fémhez, és esetleg gyorsan ha valami gravírozni való akad.