Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

0w3dp8g7e

Szia!
A Kisebbiknek tudnál mondani külső méretet és munkafelületet??? A marokcsavarhuzó meg a Konyhaszekrényfogantyu alapjan probalok viszonyitani... de lehet hogy tévedek!
Csak hogy mire számitsak!!!
Mert nekem egy 1000×600 as külmérethez ahol a dobozszerkezet csak 2-2centit vesz el alig jött ki 750×350 hasznos munkaterület( igaz még csak tervezési fázisba vagyok) pedig probalom a kocsikat és a hidat a legkisebbre tervezni ami még stabil!

Marosi István

Az alapterület 770x530mm
A megmunkálási terület 400x310mm

Marosi István

Van valakinek szakirodalma fémnyomásról?
Hangszórómembránt kellene nyomnom vékony aluminiumból,de mindig beszakad...

sasi

A neten sok irodalmat találhatsz, a kulcsszó a mélyhúzás.

google.hu  

Konkrétabban.

b7gwr90m6

Sziasztok

Kérdésem a következő.
Elkezdtem tervezi egy kicsi cnc-t.
És nem tudom hogy elegendő e lenne egy 20-as kocsi oldalanként, vagy tegyem duplán őket?!(Lásd kép)
Nem hiszem hogy 20-as kocsinál, nagyon megtudna tűzni, bármelyik irányba is. (A  Váz mindenhol 20-as alu!)

Előre is Köszi.

designr

Ha a sinhez van még 2 kocsid ne spórolj vele.
Tégy egy próbát,tegyél sinenként egy kocsit hevenyészve és kézzel csavarj bele,egyik oldalt előre másikat hátra,csavarodni fog.ha már középen hajtod egy orsóval a négy kocsi legalább valamellyest mereven tartja.

000000000

Ha nem lesz alja a szerkezetnek akkor homokóra szerűen tud torzulni a váz, így némileg engedi keresztbe fordulni.
Pár kilóval megtolva a kocsit biztos 1-2 tized millimétert engedni fogja keresztbe fordulni.
A két kocsi némileg javít ezen.
Két orsó jobb megoldás lenne.
De lézerre így is jó lehet.

b7gwr90m6

Pál és designr , Köszönöm a válaszokat.
Kocsi az van, Orsóra nincs pénz :)
Akkor felrakok még 2 kocsit.
Igazából, azért nem akartam, hogy több legyen a hasznos terület.De valamit valamiért.
Alja valóban nem lesz, de felül azért van olyan sok furat a két oldalt, mert 20x20-as alu item profillal fogom végigrakni. Így talán nem fog tekeredni a váz.

Köszi még1szer.

Üdv.: Ádám

Motoros

Nem egy nagy tudomány. kb ennyi.
Ha gondolod utánanézek,  hogy fatornyos falumban él e még a fémnyomó, akinek még a faterja is az volt, és anno az Izzónak gyártottak ezt azt.
A mag elkészítéséhez szükséges metszeti fazont  kell csak megszerkesztened aminek alapján az esztergályos megcsinálja a szerszámot. Olcsó technológia, semmi beruházás.

Marosi István

Köszönöm,de nem mélyhúzással,hanem fémnyomással kell megoldanom mert nagyon vékony az anyag.

Marosi István

Köszi,végignéztem én is a videókat,de a 0.1mm-es fólia nyomásáról nem találtam semmit.
Van egy Fémnyomás cimű könyv,de sehol sem találtam eladó példányt.
Abban bizom hogy hátha van benne valami utalás arra hogy hogyan csinálják.
A Seas megoldotta,de a videókon csak a gépek szerepelnek,maga a munkafolyamat nem.
Pedig ezen múlna a kerámiamembrános hangszóróm készitése

ywathzay

Mutass egy képet a végeredményről. Kb. méretekkel.

Szalai György

"de a videókon"
Mutass már egy ilyet légy szíves.

Marosi István

A mérete kb.15cm.
A szélén fogatom fel 6db csavarral,és befelé nyomom.
Sajnos a közepe mindig kiszakad,és nem tudom használni mert a tekercs 25mm

Marosi István

A youtubon beirtam hogy metal spinning...