Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Ettől tartok én is. Ha meg nagyon erős a rugó, feleslegesen terheli a motortengelyt. Mégis elég sok netes képen/videón látni ilyet. És nem csak kínait.

000000000

A motortengely ezt a feszítőerőt észre sem veszi !
A csapágy is ennek a többszörösét elviseli statikus terhelésben.
Egyedül ez a fekete gatyagumi fog szépen utána nyúlni !

vjanos

Én csak akkor használnék ilyent, ha sehogy máshogy nem lehet feszíteni a szíjat.

Még a CoreXY nyomtatómon próbáltam, nem sokat számított.

svejk

Ha jól van megválasztva a rugóerő akkor bőven belefér a hobby keretbe.

Hány deka lehet egy komplett fejegység kék lézerrel?

svejk

Tényleges lézerezés közben állandó sebességgel megy a fej.
A programok általában hagynak "margót" az irányváltási problémák elkerülése végett.

Bár ugye van közkézen egy másik progi is ami a sebességgel variál, ott esetleg jelentkezhet a probléma, De bizonyára ott is meg lehet találni a pont megfelelő rugóerőt.

Csuhás

Ebben igazad lehet. Tudsz mondani valami érvet hogy ez mennyiben volna jobb egy elmozdítható motornál vagy fordító görgőnél vagy egy állítható szíjbefogásnál?

svejk

Azonkívül, hogy frappáns , csak annyiban, hogy folyamatosan majdnem ugyanolyan feszesen tartja a szíjat, kompenzálja a szíjnyúlást, hőtágulást.

PSoft

Nem tudom![#nemtudom]
Hazaérek, megmérem.:)

PSoft

"Bár ugye van közkézen egy másik progi is ami a sebességgel variál, ott esetleg jelentkezhet a probléma,..."

Tapasztalatból mondom, hogy...nem.
"buta" kis progi ám az, nem ugrál egységeket összevissza!:)
(illetve nem is Ő buta, hanem az, aki az utasításait levezényli)[#nevetes1]
A rámpát, vagy "margót" viszont, ő is használja/ismeri, ha akarod.

svejk

Akkor oda is jó a ruhacsipesz. :)

PSoft

Jó hát!:)

Közben, megmértem a "Hebo-féle" 2W-os fej 'versenysúlyát.
Ennyi, a kis ventivel együtt.
(megjegyzem, ahogy bekapcsolom pár grammot lök a mázsán, de aztán kevés lengés után, stabilan beáll a 118.7 grammos versenysúly)[#nevetes1]

svejk

Hát persze!
Ha bekapcsolod belemennek az elektronok a fotonok meg kijönnek.
De mivel ez nem perpetum mobile, ezért több elektronnak kell belemennie mint kijönnie fotonnak. :)

Tényleg a hő, az milyen elnevezésben jön ki belőle?

svejk

Akkor már csak ki kell számolni 117g-ot mekkora erővel kell gyorsítani, hogy mondjuk 0,1 g (gé, nem gramm) legyen a gyorsulása, és megkapjuk, hogy minimum milyen erős ruhacsipesz rugó kell.

kaqkk007

"Tényleg a hő, az milyen elnevezésben jön ki belőle?"
Ha mondod neki hogy hő akkor megáll és nem jön ki ...[#vigyor3]

PSoft

Az, attól függ...

Volt, hogy "alányúltam".:)
Ha jól emlékszem, én hirtelen a kurvameleg elnevezést használtam, azt hiszem, a basszameg szócska kíséretében.[#nevetes1]