Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

0w3dp8g7e

Nagyon szépek azok a kocsik... de adatlap nélkül is biztos vagyok benne hogy  nekem az tul drága!
Hobbi szintek szoktak ilyet megvalósítani?
A sin mellè még egy profil amin fut a szíj, simítógörgők, ès àllitható felfogatás a motorhoz, hogy passzoljon több fogaskerékhez is

0w3dp8g7e

Amit én linkeltem "Sima lengő szíjas" az nagyon nagy terhelést ad a motornak, Keresek pár adatlapot, mekkora a szíjak nyúlása

Rabb Ferenc

Tele a tököm az ilyen buzi amerikai szabadalmakkal [#boxer] Ha valaki nem a csavarra hajtja az anyát, hanem a csavart tekeri az annyába - szabadalmaztatja.

Egyszer majd valakinek eszébe jut levédetni a lélegzetvételt is, aztán fizethetünk nekik minden szippantásért.

Motoros

Tőlem egyszer kért valaki olyan csavart amiben belül van a menet.
Mondtam neki hogy ezt lekéste, mert már szabadalmaztatták...anya néven.
Azért megnyugtattam, bárki gyárthatja mert 20 év után közkincs.

designr

Ha félsz a motortengely nagy terhelésétől csinálj egy csapágyazott szijas áttételt a motor és a hosszú szijj meghajtó kereke közé,ami felveszi a megfeszítésből adódó terhelést..ezzel szépen be tudod állitani a fordulatot is..és a rövid végtelenitett szij miatt csak épp meg kell egy kicsit fesziteni..

0w3dp8g7e

Félni mondjuk nem félek... csak tapasztalat és ismeret hiányába nem tudom hogy mennyire fogja le a tengelyt, és ezálltal mennyivel kell tulméretezni a motort! Amugy csak azért szemezek vele mert ehhez a BlackToe géphez pont passzolna! Árba is meg stilusba is! ;)

Még egy kérdés... én hobby célra használom majd a gépet és nem is gyakran....
Viszont a hely nagy probléma...
Mozgó hidas gépet tervezek, de foglalkoztat a gondolat hog vajon életképes lehet e a "levehető hidas" technika?? Így könyebb tárolni is!

Valahogy ugy gondoltam hogy fogasszíj kiakaszt és egyik irányba lejár a kocsi a profilról.....

Nagy hülyeség?

izbeki

Ez a megoldás? Elég helytakarékos.
Kompas H-2000
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

designr

Innen már csak egy lépés a felfujható változat..
Viccet félretéve ha szétszedhető ..amit meg lehet csinálni..minden használat előtt összerakni,beállítani..
Mostanában sok olyan gépet látni mint az ipari lapszabászgépek..70-80 fokban függőbe állitott asztal és ellensuly..

designr

0w3dp8g7e

Hmmmm... felfujható... azt hiszem előveszem a gyerek úszógumijait![#vigyor2][#guluszem1]

De komolyra dorditva a szót... ha havonta meg fogok gravirozni egy plexit... vagy kivagni egy (valamien formát , kameratartot motortartót) rétegelt lemezből akkor már sokat mondok!
Ezért gondoltam a levehető hidra. vagy pedig a másik hogy valahogy mehanikusan fixálom mondjuk csavarral hátsó helyzetbe a hidat és felakasztom a falra!
Társasház 2x3 méteres pincetárolo.... ezért gondolkodok csak a szétszedhetőségen vagy a felakaszthatóságon...

svager

Egyszerüen felhajtod,nyilván a híd magassága meghatározza,mennyit áll el a faltól.

keri

Vagy állhat kifelé is a híd és akkor nem le hanem felhajtod.
Vagy kiemelő pánttal akár fentről is lehet és akkor a támasztás is meg van oldva.

svager

Én tuti vagy lefejelném, vagy az oldalamat beverném akárhányszor csak elmennék melette.
Ha már befelé áll lehetne oldalfala is,az megvédené a szennyezödéstől,és még esztétikusan is nézne ki.

keri

Mert ha kilóg 40centire akkor nem fejeled le? :)
De amúgy persze. Helyzethez kell igazítani melyik a jobb megoldás. Nekem amikor ilyen kicsi pincém volt, túl sok helyet foglalt volna ha befelé fordítom. A sarokban meg elfért a megmunkáló motor.
Porvédelemet nem gondolnám fontosnak egy porgyártó gépnél, hacsak nem a környezetet akarod megvédeni.

Én amúgy abban gondolkodok egy nagyméretű gépnél, hogy a falon fog dolgozni is. Nem hajtogatom én.

D.Laci

Photoshop, hogyan takarjuk ki a háteret 1-es lecke. :)