Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Motoros

Ne bújd hanem blattyog el IDE aztán a nagy ITEM katalógusukat kérd el a bejáratnál jobbra és blattyogj haza és nézd át és válasszad ki mi kell és vedd meg. Pénzt azért vigyél.[#wink]

j5new3bgb

Sziasztok!
Lineáris vezetékeket lehet toldani?
A végeik ferdén vannak levágva. Pontosan megköszörülve bele lehet toldani? Plazmavágó asztal Y tengelyéről lenne szó.
NSK LH sorozatos sínról lenne szó, bár ez szerintem lényegtelen.

Csuhás

Igen. Pontosan merőlegesre köszörülve a végét.

4ybj8h3c8

Ez se rossz, de a kérdés azért lebeg az éterben, hogy a magyar kereskedő miért nem akar árral és fényképpel eladni valamit. Tele a net olyan oldalakkal, ahol csak megrendelés után süllyednek le a pórhoz és nyögnek nagy kegyesen valami árat. De erősen sanszos, hogy amint kiderül , hogy a rendelés mértékegysége nem a konténer vagy tartálykocsi, akkor még válaszra sem méltatják az embert.

j5new3bgb

svejk

Ahogy írja Csuhás... és ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy flex-el szemre merőlegesen elvágod a síneket az éleket épp egy hangyafasznyit letöröd, a két sínre ráhúzol felesbe egy kocsit és így rögzíted a síneket. :)

0w3dp8g7e

Sziasztok!

Az utobbi időbe egyre többet foglalkozok a témával
Olyan 1300mmx600-700mmx300mm  munkaterületű gépet szeretnék. Saját, hobbi célra, plexi vágás, gravirozás 2-4 mm rétegeltlemez vágása!
Combó gépet tervezekugy hogy a maró helyére lézert is tudjak tenni!

Találtam egy ilyen rendszerű BlackToe nevű géptipust!

Mi a véleményetek rola? Odákat zengenek a gépről, meg állitolag stabil is, és szinte teljesen kiküszöbölhető a kottyanás!

Igen tudom... ez erősen hobbi kategória!

svager

"és szinte teljesen kiküszöbölhető a kottyanás"
Főleg párásabb időben [#nyes](bocs ezt nem tudtam kihagyni)
Szerintem a lézerhez kevés lesz a sebessége.

svager

Most láttam egy videót,nem is olyan lassú [#rolleyes]

0w3dp8g7e

Na ez az hogy nem is olyan lassu...
mondjuk egyik fele MDF lapbol.. màsik fele rétegeltlemezből csinàlja!

Maga a "V" nútos görgő "L" profillal tudom hogy működőképes. Elég sok cnc-n láttam... Csak ez a butorlap ;) :)  de nekem tetszik!  Lehet hogy belemászok egybe!
Na megyek is a hirdetős topickba, Keresek valakit lapvágásra,

Ha van még véleményetek, tippetek akkor mondjátok! Minden kritikát szivesen veszek

0w3dp8g7e

Mondjuk az a fogasszíj hajtás is tetszik! ;)
Ahhoz hogy a fogasszíj hajtás pontos legyen, ahhoz gondolom spanolni kell rendesen a fogasszíjt ez viszont gondolom lefogja a motort igy az inditásnál sokkal nagyobb eröt kell a motornak kifejtenie... gondolom ugyan ez fennál a menetrsszárnàl... de ott azèrt valamivel kisebb ugye?

svager

Nem feltétlenül kell megfeszíteni,a menetes szár ekkora méretben már felejtős,lézerhez meg lassú.

0w3dp8g7e

Jol làtom ez valami olyan megoldás hogy dupla fogasszíj... az egyik fekszik a profilon a másik meg bele kapaszkodik?
Valahogy így?

0w3dp8g7e

Mondjuk én előszőr valami ilyenre gondoltam!
/ alul fehér/

Szalai György

Az a képen a hosszú mozgáspályákra fejlesztett omega szíjhajtás.

https://www.google.com/patents/US20090301237

http://www.bell-everman.com/images/stories/Bell_Everman_SBL_H_Tech_Specs.pdf

A hozzá használt szíj tulajdonsága, hogy a fogai a foghézagokat pontosan kitöltik.
Az alsó szíj nem csak fekszik, hanem le is van ragasztva, ezért nem nyúlik.
Ebbe zár bele a felső szíj fogazata, védve a kosztól.
A nyúló szíjszakasz így, az omega formában épp bent lévő, két simító kerék közötti darab.
A szíj alakkal zár és a nyúló szakasz rövid, ezért nem kell feszíteni a szíjat.