Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

mxhg494g3

A huzal lenne szerintem a legjobb a mozgatásra. A tengely két végét meg talán elbírja egy görgős sin.

Szalai György

Peppe

Sziasztok,

Mit szóltok az Openbuilds.org-os mechanikai megoldásokhoz?
Mennyire strapabíró?
Személy szerint fa/alu/plexi megmunkálásra használnám igazán.
Érdemes vele foglalkozni vagy távolról kerüljem el?
Nekem azok a kerekek kopása miatt nem tetszik.

Erre gondoltam:
http://openbuildspartstore.com/c-beam-linear-actuator-bundle/

Péter

Motoros

Ha az alu profilba pattintott kéregedzett acélrúdra gondolsz amin profilos csapágyak futnak akkor amiatt ne aggódj, nem igen fog az megkopni. Ráadásul a por szennyállósága,  koszvédelme is elég jó, ha rá is tapad valami akkor egy mozdulattal lehúzható.
Ami nekem inkább furcsa, hogy a motorokat két láb fogja + a tengely---hát lehet ide elég,  de nem szép. Gravírozgatni műanyagoz marogatni jó ez kezdésnek, de pl az alut már nem igen szereti csak igen kis fogásokkal.

Peppe

Nem teljesen. Ennél nincs köszörült rúd.
Én erre gondoltam:
http://openbuildspartstore.com/v-slot-nema-23-linear-actuator-bundle-lead-screw/

Amire te gondoltál tudnál küldeni linket amin lehet szemezgetni az alkatrészek között.

Motoros

Igen ezt elnéztem, itt valami alu profilon gördül a müanyag kerék. ITT jól látszik.
Amire gondoltam az ILYESMI megoldás.

ebbwvjnt3

Sziasztok!
Tud valaki Budapesten egy nem webáruházat, ahol gépépítő profilokat sarokelem,csavart lehet venni?
Egész nap a netet bujom,sehol nincs csak megrendelésre.
Köszönöm

000000000

Mikor még nem lehetett hozzájutni ilyen görgős lineáris csodákhoz akkor csapágyból csináltunk magunknak.
Úgy válogatunk össze méreteket, hogy a kis csapágy a nagyobbnak a belső futógyűrűjébe passzoljon.
Aztán a nagy csapágy külső gyűrűje le lett vágva.
Igaz ez még a hobby CNC hőskorában volt.
Most már ahhoz képest tejjel-mézzel folyó Kánaán van.

Motoros

Vagy sima mélyhornyú csapágynak leköszörülve a pereme és hasonló másikkal szembe fordítva összeszorítani.
Nem is tudok ki volt az elkövető.[#nemtudom]

grekon

Ès a sin mi volt ? Mutathatnàl egy közeli kèpet is . .

000000000

A sin maga az alu profil hornyába beletett rúdanyag.

000000000

Sajnos, ez nem így van.
Létezik olyan aluprofil, ami bepattintható az aluprofil nútjába. És ebbe a bepattintható profilba pattantható be a kéreg edzett rúd. Amin gördül a profilos csapágy.

000000000

Mielőtt irkálsz nézd meg az előzményeket !
Például [13981] számú hozzászólást.
Tudom jól miről beszélsz.  
De 10-12 éve örült az ember ha már alu profilt tudott szerezni, mert nem volt cég aki kiskereskedelemmel foglalkozott vonna.
Azóta már boldog boldogtalan gyárt, árul, kereskedik az ilyen hobby cnc igények kielégítésére.  
Mikor az első gépet építettük még a nagyobb méretű motort is úgy kellet vadászni és egy 6.4Nm belőle 56,000Ft+ÁFa volt. aztán létezett hozzá a Magi profi 1 vezérlő oszt csókolom.
Ami "gyári" vezérlő volt az meg egy tengelyre 300,000-ért vesztegették!

Motoros

Fotót nem tudok mert a gép már nincsen meg.
Ez szabvány ITEM profil bepattintható alu profillal amiben volt a 6 mm kéregedzett rúd. De volt olyan variációm is aminél a rúdanyag simán befeküdt az alu nútba. De ezek már túlhaladott dolgok, nem biztos hogy megéri, sőt biztos, hogy nem, de akkor ez volt egy variáció.

grekon

De az ötlet jó máshova meg használható  .