Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Igen jól mondod, a témához nem szólsz hozzá.
Támad, némi félre értés rögtön szítod a vitát. :(

000000000

Visszaolvastam néhány évet mostanában.
Én ahogy látom, nagyon te se tettél hozzá semmit ehhez a fórumhoz.
Igazad van.
Újonc létemre én sem. De tervezem.

keri

Szerintem pont az lenne a lényeg, hogy mivel egy hengerből van, ezért nincs gond a pontossággal.

Mondjuk eszterga +hss 0,8-as körfűrész lap teljesen járható út...mondjuk pár ilyen fűrészt sikerült már elégetnem [#hehe] szóval a tanulság hogy csak lassan és hűtve.

keri

[#eljen]
A hozzá álláson meg ne akadj ki.
Mindig ezt csinálják (minden fórumon)
Én úgy szoktam, hogy bekérdezek, jönnek ezek az oltások, a túl precízkedés meg űrtechnika, szépen rájuk hagyom, vagy belekérdezek, aztán kimazsolázom a számomra hasznos ötleteket/trükköket, hogy felhasználhassam az elképzelésemhez.
Nem izgat ha lehetetlennek gondolják amit csinálok, elég ha én tudom hogy meg lehet csinálni :)
Persze olyan is volt hogy megcsináltam, szép volt, jó volt köszönöm, legközelebb megveszem a boltban, de a lényeg hogy bebizonyítottam magamnak hogy meg lehet csinálni ahogy elképzeltem, legfeljebb nem érdemes.

keri

"Ha szembesítik saját kötekedésükkel vagy hülyeségükkel akkor vagy csendbe lapítanak, vagy valami egoista barom hozzászólással még nagyobb ökörnek állítják be magukat."

Tehát ha elismeri a tévedését és nem szól hozzá, akkor gyáva nyúl aki nem áll ki a véleménye mellet, ha meg kiáll akkor egy hülye barom aki marhasághoz ragaszkodik. :D

Értem én, szép lehetek de okos nem :D

MoparMan

Virbo

Közvetlenül valóban nem.
13869-es hozzászólás: "Hát nem érted HÓNOLÓ lesz... Csavarral szétfeszítve... [#vigyor0]"

Sértegetni nem akarlak, valószínűleg van pár év tapasztalatod, ami nekem nincs.

Na de ugorjunk. [#vigyor0]

És még mindig fogalmam sincs hogy lehetne ebben a méretben többköves párhuzamos feszítésű hónolót gyártani. A nulladik pontban megakadok mindig: ilyen keskeny követ hol lehet találni, ami nem törik ketté az első befeszítésnél?

000000000

Bocsi, hogy beleszólok.
Ebben a méretben nem a honoláson kell gondolkodni. Hanem a köszörülésen.

000000000

Az lemaradt, hogy pláne akkor, ha a munkadarab forgatható.
A palástköszörüléshez nem kell gyorsan forgatni a munkadarabot.
Tehát, nem lépnek fel kiegyensúlyozási problémák.

Csuhás

Egy ötlet: Négy külön szegmens bronzból, vagy öntött vasból. Mindkét oldalról dörzsölt kúpos furattal ( még a felvágás előtt dörzsölve ) Majd egy kúpos tengellyel és kúpos anyával feszíted szét, és az elején végén egy kisebb átmérőjű részre felrakott seeger gyűrű ellenében. A szegmensekbe lehet egy egy sugár irányú furatot készíteni amibe lazán illeszkedik a tengelybe ütött négy stift, és így meneszti a szegmenseket.

svager

Nem értem,miért nem jó neked a gyári?
Amit linkeltem boltban,lehet kapni 19-64mm között állíthatót 4900ft.

Csuhás

Milyen kategóriában keressük? Keresőt nem láttam az oldalon, főzőlapok és porszívó tartozékok között pedig nem találtam. Egy pontosabb link esetleg nem volna?

Virbo

Nem tudom hogy forgatható-e a hajtókar.
De a köszörülés drága. Nincs sajnos köszörűm. A köszörűs bácsi általában nem szereti ha beesek 1 db valamivel. Tudom keressek mást. De hát... [#shakehead]

Virbo

Tudom, nekem is van. Mikor felmerült akkor vettem 0. percben.

De. A hajtókar 13mm széles. Azon a rugós izén a köveket egy csap tartja aminek a mentén tudnak elfordulni. A kövek közepén. Na el lehet képzelni, hogy mennyire lehet úgy mozogni, hogy ne billenjenek le a kövek...
Tapasztalat 2: az adott kövek kb 10 másodper alatt elmorzsolódtak. [#vigyor]
Tapasztalat 3: a köveket valamilyen szinten rendbe rakva nagyobb sebességgel is gyorsan kopnak és tükrösítenek ekkora lökethosszal.

Ezzel a fajta hónolóval a szükséges lökethosszt nem lehet megoldani, mert kibillennek a kövek.

Virbo

És a tengely másik végét fognám be a forgatáshoz.
Ha a tengelybe illeszkedik a stift, akkor az hogy tud forogni (állításkor)?

Ugyanez az elképzelés ha van egy fém hengered amibe 4 (5) horony van a szegmenseknek, belül a kúpos tengely.

De ez még mindig csak a csiszolóporos megoldás... [#vigyor0]
Illetve nem nagyon tudom kivitelezni a kúpos tengelyes - ellendarabos részét.