Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Virbo

Valóban nem mondta.

De pont erről a "hozzàllásról" beszéltem... [#nemtudom]
Attól mert nincs mögöttem több évtizednyi tapasztalat még nem kell "leszólni" a készülő eszközeim. Építő kritikát bármikor megfogadok, de a kinevetést valahogy nem szeretem.

Virbo

És íme. Voltak meglepetések, de alapvetően működött a dolog.

Tanulság: olyan tárcsa kellene aminek a fogai kicsit oldalra kiállnak, olaj nem jó kenésre, 50mm-en megfogva és 100mm-ert kilógatva a rúd felét telibe lehet vágni. (Végülis kapott egy 5-ös furatot végig.)

svejk

Az olaj nem, az ilyen anyagokhoz általában a "szárító" anyagok a jobbak, pl. a petróleum, kerozin.

De azt tudod, hogy csak azért sikerült ilyen jól mert cseszegettünk? :)

w0hgtwf3w

Nekem valahogy nem tetszik ez a hozzáállás.
Sajnos a fórumon nagyon sokan "osszák az észt", ha megfigyeled ezek mindig, a nem produktummal szereplő nagy dumás tagok.
Ha szembesítik saját kötekedésükkel vagy hülyeségükkel akkor vagy csendbe lapítanak, vagy valami egoista barom hozzászólással még nagyobb ökörnek állítják be magukat.

Ez a fórum lassan nem áll másból csak
- kereskedőből (Az rengeteg van) 60%
- egy-két lelkes amatőrből akik szomjazzák a tudást 10%
- rengeteg okoskodó produktum nélküli megmondóból.25%
- és belőletek akik próbáltok itt segíteni 5% (Ezek között te is ott vagy)

Sajnos ez egy hobby fórumnak nagyon-nagyon rossz arány.
És az effajta kötekedő leszóló megnyilvánulások inkább el fogják rettenteni az érdeklődő tagokat, mint idecsalogatni.
Mint régen is írtam, az új tagok eloszlása : 10-ből 8 kétes eredetű portékáit akarja itt eladni, és talán a maradék 20% akar cnc-ni vagy bármi más értelmesebb dolgot művelni.
Na ezt a 20%-kot próbálják a megmondó emberek kioktatni. Ha bírják maradnak, ha nem akkor csak fogyni fognak, de azt hiszem igen gyors ütembe.

Nézzetek körbe más fórumokon:

Teljesen mása hozzáállás!!

Csuhás

Egyáltalán nem éreztem elriasztónak a hozzáállást. Felmerült egy érdekes probléma, amire ki ki tudása gyakorlata szerint igyekezett megoldást találni. A "cseszegetés" pedig max annak szólt hogy lássuk már az eredményt, szóval kíváncsiság és nem bántás volt benne.

w0hgtwf3w

Na látod, én és még más ezt másképp látta (érzi).
Te és még mások másképp.
Ezért talán hagyjuk  (És talán ezért hagytak el minket már sokan)

svejk

Hmmm... lehet hogy igazad van, lehet hogy nem.
Egyébként én kezdtem el Virbo cseszegetését, -bár már bánom- de nem rossz szándék vezérelt, hanem mint írta Csuhás a "mi van már?" izgalom.

Én ezt a fórumot sem látom annyira gáznak, bár más fórumoknak nem vagyok aktív tagja, csak bele-beleolvasok, de azok sem különbek.
Tény, hogy volt itt olyan ember aki nyíltan megmondta, hogy az Ő műszaki ingerküszöbét nem éri el ez a fórum, így hanyagolja, de én ettől még szeretem ezt a fórumot, no és persze a megmondó embert is.

jani300

Nem egy mai darab, de saját produktum :)

KoLa

Ezt jól megmontad! 25%

w0hgtwf3w

Még az is lehet, hogy neked van igazad.

Motoros

A rudat a 100 x 1 mm tárcsával nagyon nehéz lett volna telibe átvágni.
 Rossz irány, ujratervezés.
Ha jól emlékszem pont Csuhás javasolta, hogy fel kellene fúrni ha nem zavaró. És így sikerült simán négy fogásból  átvágni az adott esztergán.
Végül is hasznos volt a diskurzus.

fn47xk7ei

Én most váltottam felhasználói nevet - ugyan nem "mása" lett [#vigyor2][#nevetes1]- és persze továbbra is gyakran használom az adok-veszek oldalt de jobban serkentem is magam és próbálok szerény tudásommal a HCNC-n az aktivitást növelni . Szeretek fényképezni is ezért gyakran fogok fényképeket is közzétenni a saját  épül a gépem topicban - és persze szívesen olvasok hasonló oldalakat is olvasgatni .

4ybj8h3c8

D.Laci

1. Nem is szóltam hozzád.
2. Nem nevettelek ki.
3. A sarokcsiszoló is egy lehetséges megoldás volt ép úgy mint a többi.
4. ,,mögöttem több évtizednyi" ez most sértés vagy hízelgés akar lenni? :)

Még 5-10 percet ,,reszelté"l volna rajta már lenne egy igazi honolóra hasonlító szerszámod, pedig egyszerű mint a ,,kontrafék" :)

No de ugorjunk, ne tartsunk fel a sok hülyeséggel.

B.Zoltán

Hát nem esett kétségbe, hogy nincs esztergája.
Mondjuk ötletért sem kell a szomszédba menni neki.