Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem a forgatás a gond.
Igazad van.
Otthoni körülmények között tényleg járhatóbb út a honolás.

svager

Telefonról?[#szomoru1]
Gép szerszám/ Kéziszerszám/Járműipari szerszámok

svager

Ja,már próbáltad.[#wave]

svager

Csak ötlet,ha összefognál több darabot,Pl.hármat nem tudna kibillenni a kő,a két szélső megvezetné.

PSoft

Látom, már készül/kész a szerszám.

Eretnek ötlet lett volna pld. ennek a szerszámnak az elvéből kiindulni? [#nemtudom]

Ez egy "csőtágító/peremező" szerszám.
A kúpos mag tolja ki az acél görgőket.
(mint írtam is, az elven van a hangsúly)

jani300

Nem mertem eddig írni :)
De én például a kipufogó cső tágítóra gondoltam .
Legalábbis hasonlóra , mert ilyen kis méretben nincsen valószínűleg .

remrendes

Altalaban mi a legkisebb tavolsag a maromotor also pontja es az asztal kozott? Szoval mekkora a legkisebb szerszamkinyulas, amit hasznaltok?

mxhg494g3

Sziasztok! Sajnos nincs hülye kérdések fórum, ezért itt kell megtennem. Megoldható viszonylag elfogadható árban, egy 50m-es lineáris pálya? A pontosság 20-30 mm is lehet.[#vigyor4]

szf

Csuhás

Hogyne, mi kisvasutat használunk erre a célra. :- )

iv43r83d

remrendes

30-as linearis sinekkel lattam mar (talan) Esab plazmavagot 12m hosszban.

RJancsi

A beton-előregyártó üzemek egy részében kötöttpályás (kisvasúti sínes) "tojógépek" készítik a zsalukövet és egyéb termékeket. Akár 100 m hosszban pár mm eltéréssel az egyenestől.Link

RJancsi

Ez már szinte 3D beton nyomtatás! [#vigyor2]

mxhg494g3

Kertészkedéssel kapcsolatos dolgokra. De valami láncos hajtás is szóba jöhetne.