Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

mxhg494g3

Nem rossz a link,hasonló is szóba jöhetne. [#vigyor4]

svager

FarmBot? [#ravasz1]

fpd0kbd4

Sok függ a konkrét felhasználási környezettől.Ezekkel a paraméterekkel,T vagy I acél síneken golyóscsapágyakkal összeállított kocsikkal,acél sodrony mozgatással tudom elképzelni, a legkarcsúbb anyagi költséggel.

mxhg494g3

Az a helyzet, hogy svager tökéletesen bele talált.[#vigyor3] Ezt szeretném nagyban.

mxhg494g3

Van olyan aki vállalna egy ilyen projektet?

svager

Nem túl bonyolult dolog egy ilyet összerakni, viszont én inkább tolokapú fogaslécet raknék rá.

w0hgtwf3w

Ha már mindenképpen kiépített pályát akarsz akkor szerintem talpára lefektetett U profilban közlekedő kis járművet készítenék, egy egyszerű huzalos útmérővel.
Ha széles a terület akkor a pályák végén még egy keresztbe mozgatással esetleg több pályán is lehetne ugyanazt a kocsit használni.

szf

Régebben ràlàtâsom volt egy 80m hosszú hasonló müködésű pàlyàra.Ahol a hanyat fektetett u profilban görgös lànc volt belehegesztve és felette futott a lànckerék meghajtva omron szervóval.
A pàlya felett y-z tengely mint egy cnc.
A tmk-sok között Maglev volt a beceneve.

mxhg494g3

Most néztem a tolókapu fogaslécet. 16000 Ft/m. Mondjuk ötletnek nem lenne rossz. Az u profil járható, de nem tudom egy nyolc órás folyamatos munka után hol fog járni pontosságban.

mxhg494g3

Ha ez működött komoly lehetett, de ott nem nagyon lehet elcsúszni a párhuzamostól.

Csuhás

Szerintem ha nem szántani akarsz vele akkor egész vékony rozsdamentes drót vagy műanyag kötéllel kellene mozgatni és az elcsúszást néhány mikrokapcsolón való áthaladáskor korrigálni.

Csuhás

Vagy akár biciklilánc is lehet de azt védeni kell a víztől.

szf

úgy nézett ki mint egy kocsi, 4 kerék. A tengelyek egymástól kb1500mm lehettek, a nyomtáv pontosan 2325mm. Megállás előtt a lelassított  és a szabadon futó kerekeket el kezdte befékezni.
Pontossága kb 10-15mm lehetett.
10m-10m-enként pozíciónáló oszlopok voltak amik megmondták hányadik 10m-nél tart.Olyan mintha referencia felvételi pontok lettek volna.
A gépen volt a meghajtás vezérlése, akkumlátoros tápellátás.Rádiós távoli vezérlés.

w0hgtwf3w

A huzalos távolságmérőnek pont az a lényege, hogy a huzaldobot egy helyre rögzítve mindig az lesz a referencia pontod.

svager