Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Azért mert itt is síkokra van elkészítve a szerszámpálya, nem követi a felületet megmunkálás közben a szerszám érintőlegesen. Az a jó, ha a szerszám rádiusza érintőlegesen forgácsolja a felületeket érintőlegesen.
Az-az a rádiuszos szerszám nem a ,,hegyével" ,,forgácsol" mert ott igazából nem is történik forgácsolás.
És minden egyes mozgásnál, lépésnél a felület érintőjéhez forgatva a szerszámot.

kmajer

Részben Dlaci megválaszolta.
Ne tévesszen meg az, hogy a a szerszám tengelye van
beforgatva, nem a darab.
Az alábbi videóban látható a különbség..
5ax

w0hgtwf3w

Teljesen igazatok van [#worship]
Én is olyat akartam belinkelni mint a bukósisakos.
Nem voltam elég körültekintő :(

Szalai György

Előfordulhat, hogy ha ugyanezt az összeállítást zártszelvényekből építik, akkor kisebb tömeg mellett nagyobb merevség várható?

vjanos

Nem kizárt, bár én örülök a tömegnek :)

De az eredeti ötletben az U belseje be lett volna bordázva.
Illetve zártszelvényből szerintem nehezebb ilyen falvastagságút és méretűt szerválni.

keri

Vékonyabb fal nem tenne jót a rezonanciának, noha a terhelhetőség növekedne.
Amikor nem repülőgépet épít az ember, akkor néha egyszerűbb megvenni párszáz kiló vasat, mert azzal biztos jó lesz :)

vjanos

Ehh, most vágattam 200 kilót lánggal... :P

jani300

Hoppá ! Kábelnyúzó !
Na ez ígéretes termék lesz a csóri Baranyában :)

sasi

Előbb utóbb nekem is kel építeni egy kábelnyúzót, mert van néhány száz méret vastag, dupla harisnyás koax kábelem, meg RG58-as, amivel már nem tudok mit kezdeni.

A vastag koaxnál a harisnya eléggé bele van nőve a külső burkolatba, de még a dielektrikumba is. Kérdés, hogy egyáltalán meg éri e foglalkozni vele?

b7gwr90m6

Max akkor ha tényleg van egy automata nagyon jól működő nyúzód, egyébként nem.

Szalai György

Nem látható ilyesmi anyag a közelemben lévő gyűjtő telepeken.
Ha a hivatásos fémgyűjtőknek nem éri meg ezzel foglalkozni, akkor az már ráfizetés.
Hullámosított rézcső árnyékolású koaxot láttam már bontva.
Addig azt sem tudtam, hogy van olyan. Hiába, komoly iskola egy jó telep.

wwdjyffm3

Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek erről a tervről. A főorsó felfogatást lerejtettem, mert még nem végleges. Nagyjából 15 kilós a híd, és ezt szeretném mozgatni 1,9Nm-es 3A-s léptetőmotorral, egy TR12x3-as orsón keresztül. Az zöld részek műanyagból készülnének, a gépalap pedig 60x30x3-as zártszelvényből (ebbe a 3mm-be kellene M6 menetet vágni, hogy a lineársíneket fel tudjam csavarozni.  Hegesztett kötéseket sehol sem szeretnék eszközölni.
Az alkatrészek jó része már le is van gyártva. Kíváncsi lennék a rutinosabbak jó tanácsaira.

szf

Mit fogsz vele megmunkàlni?

wwdjyffm3

Ja igen, azt elfelejtettem leírni.
Fa és műanyag. Gravírozás, relief, nyákmarás. Meg nagyon tetszenek azok a pontokból összevarázsolt képek. Azt hiszem halftone a neve. Nagyjából erre lenne használva.