Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

PSoft

Annyié...nem adom!:)

Csuhás

Egy ötlet: Ikeás lámpából géplámpa:

Szalai György

Ilyen kell nekem.
Lehet külön kapni hattyúnyak csövet, stucnival a végén?

svejk

Nekem volt hasonló, a gégegcső hamar elhagyja magát és nem lesz tartása. Persze biztos gyártója válogatja.

Csuhás

Tartós tapasztalatom még nincs de remélem a könnyű fej miatt nem lesz vele gondom.

svejk

Raktál elé méhsejt rácsot, vagy volt is benne valami?

Csuhás

Nem kell, ledes, és azt hiszem egy üveg lencse van előtte, ránézésre nem zavarja az emulzió vagy a forró forgács. Nem tudom a képen mennyire látszik de a fej az csak kb 3cm átmérőjű.

svejk

Inkább fényterelés miatt mondom, hogy csak ha szemből nézed akkor vakít, persze ha a LED-nek jó a szöge akkor szupi.

keri

Én is ilyet használok az esztergán, viszont nekem hamar elhagyta magát, gondoltam belehúzom egy hűtőfolyadék flexicsőbe, meg is vettem, csak azóta sem foglalkoztam vele.

jani300

Szia ! Kész a fejre állított emelő!
Be is van szerelve a présbe . Egy befejezett projekt , rég volt ilyen .
Van egy fogasléces , nyitott vázas 100 kiló körüli , gondolom kis szériában gyártott , azt majd felteszem eladásra .

jani300

Szia !
A szívó oldalra én sem tettem , de a nyomó oldal golyója mögé igen .Nem a visszaáramlás zár , szerintem jobb így .
Ez most ilyen lett , működik .
Acél öntvény lehet az emelő talpa , szépen hozzá tudtam hegeszteni egy 200x100 lv 10 es lemezt ,leesés ellen középen kapott egy 20 as csavart felfele . Így állítható , könnyem levehető . Ez már így marad ! :)[#integet2]

svager

[#eljen][#eljen]
Le is festetted? [#vigyor3]

jani300

Ja igen ! Akkor mégsincsen kész , de használható [#wink]

KoLa

Jó kis gyalugép!
Kellene egy olyan fotó is ahol, ez a lámpa világítja meg a gépet!
Egyébként azok a kék színű, összepattintható hűtőcsövek sokkal jobbak erre a célra, teljesen vízzáró, állítható minden irányban, elférne benne akár vastagabb vezeték is,csak hát, kell hozzá készíteni egyedi csatlakozást,a gömbre.
Annó szórakoztam ezzel,el is tettem az alakos késeket, hogy majd ha kell előkapom...

iv43r83d