Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

remrendes

Ez igaz, de nem szanok ra annyi idot, hogy feltegyem a linearisokat es a kocsiait a megfelelo kapcsolatokkal, hogy teljesen elethu legyen. Inkabb ketszeres erovel terheltem. Illetve remelem a 20-as sin es az alatta levo 20-as vagy 30-as lemez szepen elosztja majd a terhelest.

c2nsu773m

https://www.youtube.com/watch?v=o6g9eTP5H1Q#t=327.934931

5.30 percnél van egy érdekes kis 5 tengelyes asztali marógép.

Devecz Miklós

Most van készülőben nálam.[#wave]

KoLa

6.23-nál az a kézi szerszámcsere is elég jól kivan találva!
Gondolkodtál már a klikkelhető linkek beillesztésén?

vjanos

Na azt szivesen megnézném, ha publikálod :)

Mivel tervezel 5 tengelyes kódot generálni?
Fusion-ban már van pár 5 tengelyes művelet... legalább valaki kipróbálná

remrendes

Lehet, hogy hallgatok rad. A lezervagos is azt mondta, hogy nem igeri meg, hogy 12mm-es lemeznel konnyen szerelheto lesz, ha 40mm-t akarom egymasba tolni a lemezeket.

svejk

Az első próbavágás után meggyanúsítottam a vállalkozót, hogy ezt nem is lézerrel, hanem plazmával csinálta.
Aztán végigtelefonáltam fél Magyarország lézereseit és a komolyabbak azt mondták hogy 10 mm a lélektani határ a nálunk átlagosnak vehető 5 kW-os gépekkel. A fölött rohamosan romlik a vágás pontossága, minősége.
Egy győri fórumtársunk is hirdette itt magát anno, kértem tőle próbavágást de az is vacak lett.
A fórumos elbeszélések alapján a Nyírségben van egy cég aki talán a legjobbat tudja produkálni, most nem ugrik be a nevük.

Révész Richárd

Az Autopress kft az, de ott sem mindegy, hogy ki vág és milyen kedve van.
Volt olyan vágás ami úgy nézett ki mintha marva lenne, de volt olyan is ami még a lángvágásnál is rosszabb volt.

svejk

No igen... a szakemeber mindig fontos.

svejk

Ja és nálunk a kb 400x600 mm-es U alakú "bordákat" hidraulikus présen egyengetni kellett mit mert mind elkajszult a vágás közben.
(ST37-es anyag volt)

vjanos

Még mielőtt belevágtam a mostani gépbe, egy hasonló elrendezésűt akartam csinálni, csak UNP gerendából.

Elvileg külön-külön megmarhatóak kisebb gépen, aztán csak össze kell őket csavarozni. Az U belsejét be lehetne bordázni, esetleg kiönteni valamivel.
Valszínűleg olcsóbban is kijön, mint a vágott lemez.

Hátha ad ötletet...

w0hgtwf3w

Itt igazából az öt 5 tengely csak a felületek forgatására használják.
A program írás nem áll másból csak sima felületmarásokból, és a marandó felületek szerszám felé forgatásából.
Itt a kódgenerálás nem egy nagy dolog, hiszen a felület beforgatás után csak sima felületmarási kódot futtatnak.

Az igazi 5 tengely ez lenne
5 Tengely
Én egy ilyenre lennék kíváncsi.

robroy007

én az idén egy ilyen vasat gyártottam megrendelésre
10-es lézerezett lemezek a bordák a többi zártszelvény

hegesztés után szerencsére nem ment el sehol se a váz mérhetően (szalaggal)

a feszmentesítést a 2x-es 3-órán keresztül tartó porfestés adta, miután megmondták az árát és a kemence időket egyből sikerült lebeszélni magunkat a vibrálásról

ezután jött a megmunkálás

sajnos nem találom a megmunkálás utáni kész képeket
de piszik masszív relatívan gyorsan össze állítható volt
és a zártszelvények miatt sokkal olcsóbb a vágott lemezekhez képes

svejk

Egy fórumtársunk készített már ilyesmi 5 tengelyest.
Kisiparszerűen használják, úgy tudom EdgeCAM-el generálják a kódokat.

w0hgtwf3w

Hát igen, ezt lenne jó látni már egyszer.