Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

djfgekywd

Üdv!

Gravograph IS-800 gép burkolat alatti részeiről nincs valakinek képe?
X-Y-Z megoldása érdekelne.

jani300

Ha egyszerűbb és ugyanolyan szilárd , akkor már jobb ! :)
Én még mindig légvárat építek :(
De gyakorolom , a darabokból hegesztett szerkezet építési fogásait . Egy szalagfűrész kerék össze van állítva .
tízes lemezből vágott középrészre hajtottam 30x10 es laposvasból karikát . Meglepődtem , 29 maradt a karika szélességéből szabályozás után , felhegesztés előtt .
Az egyes hegesztések között sokat egyengetek . Lassan lesz egy kerék :)
Nem tudom mivel vágták (cnc az biztos ) de jól bekeményedett a széle . A másikat megflexelem holnap , nehezen vitte a forrasztott lapkás kés .

jani300

KoLa

Akkor az anyagod edzhető! de ez ne szomorítson el! csak kicsit kellemetlen lesz,az utó' megmunkálás!
A plazmáról is azt írják hogy, nem keményíti a vágás felületét, pedig de! és a lézervágás is így viselkedik!
Hegesztéskor majd, lehet hallani hogy milyen anyag!

jani300

Picit nagyobb fogással alá kellett volna mennem a kemény rétegnek , de nem olyan biztos a megfogás , nem akartam röptetni . Nem tűnt különleges anyagnak , könnyen egyengethető is . A hegesztésnél arra gondolsz hogy hallom hogy reped , hűlés közben ?
Na gyorsan hegesztek még pár rövid varratot , és megkapirgálom , a varrat széleket .
Most ráérek , végre :)
De észrevettem valamit !
Digi tolómérővel akartam a tárcsát középre állítani a karikában . Hát túrókat ! Amíg be van kapcsolva az inverter és rajta a test , ha hozzáérek a tolómérővel , rögtön megbolondul a kijelző !

KoLa

Hegesztéshez elég a mérőszalag is, központozni!az mindig jó!
Ezt a, " Amíg be van kapcsolva az inverter és rajta a test , ha hozzáérek a tolómérővel , rögtön megbolondul a kijelző !"
Még nem próbáltam.
A hegesztésnél onnan veszed észre hogy valami jobb anyag került az ív alá hogy, hirtelen minden olyan frankó lett, szépen szól az ív:)

KoLa

Má! megint itt van a smile!

jani300

A futófelület van 30x10 es laposvasból hengerítve . Hogy ne legyen keskeny a az Lv tizes lemezből vágott kerék .
Na a laposvas 30 as oldalának a közepét igyekeztem eltalálni tolómérővel, hogy ne kalimpáljon nagyon a kerék , vagy ne kelljen túl keskenyre szabályozni a kész kereket .
Elég tökölős , de most már befejezem .

KoLa

Biztos jó lesz![#eljen]

zozo

Az internet őskorában nem volt "beszúrható" smile, ezért pl. IRC beszélgetéskor a hangulatjelek is karakterek voltak.

A fejedet a bal válladra billentve és úgy olvasva voltak értelmezhetőek. Ezért volt mosoly a : és )  egymás mellé írva. De hatalmas tára volt ezeknek, az ember minimum 10 félét használt beszélgetéskor.

Azért, hogy írás közben ne kelljen egerezni, keresni, beszúrni egy smile-t, csak beírod a karakter megfelelőjét, és utána konvertálódik "képpé".

Innen csemegézhetsz:
hangulatjelek, lejjebb tekerve egy táblázatban is

KoLa

Már alszok! de azért köszi![#integet2]

remrendes

A kepeket megtaltam :) Ez tenyleg nagyon hasonlo. Valami ilyesmit kerestem, koszonom!
Csak a lemezek elhelyezkedese kicsit mas.
Igaz, csaltam, kicsit konzultaltam mar ezzel kapcsolatban egy lezeres szakival.
Illetve lehet meg egyszerusitek kicsit rajta, "csak" 90kg lett az alap, X iranyban 6 borda van benn, 10-es lemezbol, lehet megprobalom meg 5-tel 12-esbol.

remrendes

Szoval ilyen modon raknam ossze a lemezeket.

remrendes

Engem meglepett, hogy 12-es anyagbol meg erosebb lett a szerkezet. Fentrol a linerisok helyet 1kN-nal, szembol pedig 100N-nal terheltem. 1-1 bordat kiszedtem a vastagabb anyagbol.
10mm-es vaz
12mm-es vaz.

svager

Szia, nem értem ezeket a szimulációkat,ezek így nem helyesek nem az egész vázon fog eloszlani a terhelés,csak egy adott pontokban kellene terhelni .