Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ha volna ilyen puskám biztos készítenék egy felfogó közdarabot, azután a haránt gyalu szépen elhajtaná :- )

zozo

Vadászni meg Bodri helyett, -a harántgyalut vinnéd[#nevetes1]

zozo

Forgatóhoz mini "szegnyereg" 4000 Ft postával.
Hátha valakit érdekel ilyen
forgócsúccsal...

jani300

Ma délután úgy döntöttem semmi nem érdekel , ráérek és kész .
Belenéztem a 16 tonnás emelőbe .
Hát vannak kétségeim hogy elég lesz abba egy hosszabbított
szívócső hogy működjön , fejre állítva is .
Minkét golyós szelep simán súllyal zár , nincsen mögötte rúgó. Kell szerintem mögé tennem valami gyenge kis rúgócskát .

iv43r83d

Szia!Én régebben alakítottam át egy orosz gyártmányú olajemelőt hogy fejre állítva tudjam használni de rugót nem raktam!

Üdv Csaba!

svager

Nem kell aggódnod, kijöttem a mühelybe 20 perc volt a műtéti beavatkozás,az enyém már csak fordítva müködik. [#vigyor3]

fisrcxuk3

Nekem simán működik fejre állítva,szívócsővel,kb 15 éve.Én még visszahúzó rugót is tettem a 60 mm-es henger belsejébe .
Ki-be sajtoltam vagy száz kerékcsapágyat  vele,most már kezd folydogálni a dugó tömítése,ami egy darab o-gyűrű.(NBR70-80ból ,már nem emlékszem .

jani300

Köszönöm urak !
Én lassabb körülményesebb vagyok (már?).
Ez 50 es munkahenger , lent karmantyúval . fent egy O gyűrűvel . A nyomó oldalra akkor is raknék rugót ! :)
Van benne biztonsági szelep is , persze kiszedtem , és kerestem is fél órát a tűszelepet :)
Elkezdtem számolgatni mekkora nyomás kellhet a 16 tonnához . Hát megdöbbentő , vagy elkúrtam a számítást ...
Létezik hogy 800 bár körül ?

jani300

Nyomáshatároló szelep lesz inkább a neve

fisrcxuk3

svager

Miért akarod bonyolítani,ha így is működik? [#nemtudom]

jani300

Láttam több videót , animációt , van amelyikben van rúgója a golyónak . Ebben a munkahenger alján van a nyomószelep nem a kis dugattyú alatt van egyben a kettő .
De ha nem kell hát nem kell ...
Tanulmányozni is akartam ,mert van több krokodil ami nem emel , vagy fenn akad .
A súlyáról tudom hogy 16 tonnás :) (net)
Vettem két használtat . Kipucolom , átalakítom .
Játszottam kicsit vele , na ... :)

svager

Valaki esetleg meg tudná mondani,hogy a Csuhás által linkelt vizmértéket(adok-veszek 52737 hsz.) hogyan lehet beállítani?

RJancsi

Van rá ötletem, priviben leírom.

Csuhás

Ahogy minden más vízmértéket. Először is igen ritkán mérünk vele szögeltérést így a skála alárendelt szerepű. Csak a vízszintes helyzetet detektáljuk. Hogy ilyenkor középen van-e a buborék azt stabil sík felületre rakott műszer 180 fokkal való átfordításával lehet tesztelni, ugyanis ilyenkor nem változhat a buborék helyzete. Ha a skálát is kalibrálni akarod akkor egy kb 1m masszív anyagra kell helyezned aminek egyik felét egy csavarral vagy precízebb megoldásként alárakott raporterrel, hézagmérővel megemelve kimérheted hány század mm-t kell a méteres rúd végén emelni hogy egy osztást elmenjen a buborék. ( Ez persze nem lesz pontos hiszen az üvegcső belső felülete nem pontosan csiszolt mint egy igazi vízmérték esetén ) Az egész méréshez valami stabil alap kell, hiszen egy irodai asztal közepére rakott vízmérték azt is érzékeli ha egy mellérakott pénzérmétől meghajlik az asztal.