Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Hát igen a 2 százados itt olyan mint az ezredes óra, inkább ne is lenne. :)

jani300

Köszönöm a hozzászólást .
Néhány fel sem tett kérdésemet is megválaszoltad .
Az ötvenes henger 15 tonnásnál nem nagyobb emelőé .
Kevertem egy robosztusabb orosszal .
A munkahenger háza 60/50 es átmérőjű cső .
A 15 tonna miatt a 800 bar is kevesebb picit .
600 bar nyomással a 12 tonna jönne ki inkább .
Nincs rajta már felirat , de a 12 tonnásnak vékonyabb kicsit a munkahengere .

svager

Ja, a talp felülete egy kicsit egyenetlen [#vigyor5]  

Valójában kidobtam,de kiguberáltam a hulladék vasak közül.
Kivakartam a rozsdából,hántoltam rajta kicsit,erre megnőtt benne a buborék. [#rinya]  

Sajnos elrepedt az üveg[#szomoru2]
Nem értem,évek óta ott heverészett a rádobált vasak alatt,erre mikor kap egy kis törődést... [#falbav]

svejk

Akkor ez a pár óra kárba veszett! :(

svager

Viszont nagyon érdekes,amikor kintről behoztam a buborék sokkal kisebb/rövidebb volt benne,amikor meg felmelegedett akkor viszont már olyan hosszú lett,hogy a két első vonalig ért.

ajpwg6jrn

Egyébként vízben lassú melegítéssel felforrósítva, majd utána hirtelen langyosvízbe helyezve szerintem szívna be vizet a repedésen keresztül. :) (Bár akkor már valami erősen színezett vízbe tenném.)

Csuhás

Nem biztos hogy pontosabb mint egy sima libella, hiszen elég pár tizedfok hőmérséklet különbség a cső két vége között pl az eltérő távolság a fűtéstől, vagy nyáron egy kis napsütés és már el is megy a pontosság. Ráadásul a nagyobb a hossz ennek esélyét is megnöveli.

svager

Szerintem valami gyorsan párolgó folyadék van benne,mert folyamatosan keletkeznek benne a buborékok,tehát csökken benne a folyadék.

Csuhás

Szívasd meg alkohollal, majd átlátszó lakkal ( vagy szélvédő repedés javító ragasztóval ) kend le a csövet kívülről. Így talán megmentheted.

jani300

gépbeállító?

Na kb két hónapja hoztam be én is. Már akkor is kiváncsi voltam, hogy jó-e gép beállításra. Hát akkor most feltettem, hátha kiderül. :)
Még a végén nekem is van :)

svager

Á ennyire nem érdekes a dolog, inkább futni hagyom..
Csak gondoltam hátha lett volna belőle valami.

PSoft

svejk

Egy ilyen Kinex most úgy 90 ropiba kerül.

PSoft

Hiszek Neked!
(annyié, viheted ha jössz)[#vigyor2]

svejk