Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Sajnos nem fórumtársnál üzemel :(

kmajer

El kell hogy szomorítsalak, ezt sem az,
mármint amilyen progit futtat...

remrendes

Lehet megnezem a vizeseket is, tudok egy kozeli ceget Baranyaban.

remrendes

Nagyon erdekelne a kep, kaphatok egy kozvetlen linket? Koszonom.

remrendes

Koszonom a tippet.
Most mar innen-onnan gyulik a lista, ahol erdemes erdeklodni.

vjanos

svager

Nem bonyolítottad túl.[#nevetes1]

svager

Szerintem le lehetne egyszerűsíteni,kevesebbet kellene hegeszteni és nem annyira húzná el az egész vázat.

Remélem érthető a moricka rajz

Én a főtartókat hagynám,annyit változtatnék rajta,hogy a sarkok nem derékszög.
1.Középre 3-4db valami combosabb anyagot raknék amin a tárgyasztal lesz.
2.Lv3-5mm lemezből lehajtatnám az egész belsejét,és a külső borítást,természetesen előtte kivágatnám a bordáknál pl.10*30 részeken és ott hegeszteném. Az igazi akkor lenne ha a bordák is úgy készülnének,hogy a borda síkjából kiállnának a kivágás ellendarabjai,de a lemez vastagság -1mm,mert könnyebb lenne a hegesztés.
 Gyakorlatilag csak a váz külső részein kell hegeszteni,(kivéve a asztalt tartó 3-4 db)szinte minimális a feszültség ami keletkezik,viszont sokkal stabilabb lenne az egész.

2vkx6unz

Én még annyit tennék, hogy a vázlemezeket úgy vágatnám és raknám sorba, hogy az egyik vége felé lejtsen a belső borítás, hogy a hűtőfolyadék és a forgács egy irányban távozzon.
"B" verzió, hogy az alja üresen maradna, csak az oldala lenne boríva és a forgács a gép alatti fiókba/ládába gyűkhetne. Ez akkor problémásabb ha van hűtőfolyadék is, de abban az esetben a fiók alatt lenne egy hűtőfolyadék gyűjtő tálca a forgács meg egy alul részben hálóval borított fiókba kerülne.

Mindez akkor igaz, ha a gép nem egy asztali gép lenne, hanem egy állványon állna.

vjanos

Igen, ez lett volna a cél, hogy egyszerű és nagyszerű legyen [#eplus2]
De mint írtam, csak ötletadó lett volna...

remrendes

Igen, lesz rajta egy kis valtoztatas, hogy a vagas utan osszerakhato legyen.
A sarkokat lekerekitem, teljesen jogos.

svager

Erre mondják, a kevesebb néha több..
Ebben az esetben is,ha a marómotort nézzük fölösleges ilyen vázzal szenvedni,nem az lesz a gyenge pontja.

niu7vyvp0

Azért ez se semmi szerintem :)

bukósisak

w0hgtwf3w

Nem szomorítasz el.
Csak magyarázd el, hogy ez miért is nem ??

w0hgtwf3w

Nagyon szuper, igazából megnézném a marópálya készítést.