Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svager

Egy szekrényt ritkán szoktam lefejelni,viszont egy fej vagy láb magasságban kiálló valaminek hamar nekimegy az ember.

0w3dp8g7e

Ez tetszik... háttértakarás

0w3dp8g7e

Amugy a felakasztást én valahogy így gondoltam...
Igen az ott lent egy asztal.[#ijedt]

0w3dp8g7e

Hopp a kép lemaradt

0w3dp8g7e

Úgylátom a rajzom lefagyasztotta a forumot![#wilting][#taps]

Amugy lehet hogy akasztgatnom se kell.. mert találtam több levehetős hidas gèpet!

svager

Nem a gyerek rajzolta? [#nevetes1]
Ha leveszed a hídat,a gép az asztalon maradhat?[#fejvakaras]

0w3dp8g7e

Nem.... a kép azt illusztrálja hogy a komplett egész gép fel van akasztva a falra csak nemakartam 2 külön képet beilleszteni![#vigyor2]

vjanos

Az enyém üzemszerűen tudott a plafonon dolgozni :D

Én nem csinálnám szétszerelhetőre... ha csak ritkán is használod, mindig szereléssel kezdeni és befejezni... nem is beszélve a beállítgatásról.
Ha rendesen összerakott erős keretet csinálsz neki, simán felakaszthatod a falra... Aluprofil ilyen szempontból jó választás, relatíve könnyű.

keri

És ez meg a konyhátok?

zozo

...vagy felviszi magával az ágyba :)
Nekem volt olyan kedves technikai eszközöm, amit beraktam szépen párnára és takaró rá. Mondtam az asszonynak, sorry, ma a fotelban alszol :)
Azt nem mondom, mi volt a válasza[#nevetes1]

vjanos

Kéne, mi? [#eplus2]

vjanos

Esetleg fregoliként felhúzni a plafonra? :)

Szalai György

Ha neked jólesik ilyen hangulatban tölteni az idődet. . .
Engem nem zavar.

0w3dp8g7e

Na látom azèrt beindult a fantáziátok! ;)
Lenne még 2 kérdésem! Álltalában mi az a munkamagasság amit mayimálisan egy hobbista használni szokott!
Én töprengtem sokat... gondolkoztam vajon mit fogok marni stb stb! De szerintem olyan 20-25 centinél nem nagyon megyek magasabbra De az is csak maximum egy egy RC auto kasztni vákumformájához!

A másik... a léptetőmotorokat mi alapján tudom méretezni?

Rabb Ferenc

25 cm, pontosabban 250 mm (mert ez mégsem egy kőműves fórum) elég nagy magasság. Ahhoz már masszív hídszerkezet kell. Nem az a szétszedhető, felfújható-leereszthető fajta.

Több program is alkalmas a 2,5D modell X-Y síkkal párhuzamos szeletelésére. Aztán ragacsot neki! Ha még a szerelést elősegítő pozicionáló furatokat is teszel rá, hajszálpontos lesz a kész darab.

Szerintem max 100-150 mm "Z" mozgás elegendő és egyszerűbben valósítható meg.