Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

kly

Csörlővel nem lehet manőverezni. Meg ki kell kötni a végét valamihez. Nem jo. Probaltam a rajta levo kezivel

zozo

Dcsaba hirdetett a [48974] -as hozzászólásban neked valót.
Kisebb kerék kellene rá, mert így nagyobb a sebessége, mint ami neked kell. Az elektromos roller motorok 3000-et fordulnak, csak a kis kerék és direkt hajtású áttétel (lánc, fogazott szíj) miatt használható közlekedésre, bár az enyém így is 45km/h-ra képes full fordulaton, tehát ez nem jó neked.
De mint mondták, áttételes DC motort is találsz hozzá az adok-veszekben.

zozo

A másik, hogy amennyiben a vonóhorog-fej közelében akarod forgatni,
kevés lesz a súly, még rá is kell nehezedned, hogy ne kaparjon el.

kly

Súly nem gond. Akár több száz kiló is nyomhatja a manókereket. Ezt én állítom be a vonószem magasságával. Az eregeti mankókeréken is van magasság állítás. Ha nem lenne fel sem tudnám tenni a horogra olyan nehéz ha rajta a hajó.

kly

Másik fórumon mondták még a csavarbehajtót mint motor.
EZ remek 5let.

zozo

A vonóhorog függőleges terhelése kötött érték, nem szabadna 50Kg fölé mennie. (ha jól emlékszem)
A csavarbehajtó nagyon karcsúnak tűnik ehhez a feladathoz.
Én is húzkodok hajót, tudom mennyire nehéz csak egy 400kg-ot is mozgatni, nemhogy másfél tonnát.

jani300

A teherautó hátfal emelők hidrós tápegysége általában önindító motorral működik .(átalakítva azért )
Szakaszos üzem , nincsen is maxra kiterhelve ,gondolom .

guliver83

Akkor inkább egy valaki kicsi elektromos targonca kerék

guliver83

Ha jól tudom Kristály Árpád árult régebben olyan kereket amit hajómű is volt DC motorral.

És elektromos béka vagy targonca kereket láttam olyat ami egyben volt építve minden.

kly

Igen mindenképp előnyös lenne ha egybe lenne már építve.
Azért nem olyan trivi ezt összerakni egy db kisflexel meg pár elektródával.

Devecz Miklós

vjanos

Erről még nem hallottam, köszi.

RJancsi

Sziasztok! Nem CNC téma, de azért adhatnátok valami ötletet. Hogyan lehetne házilag egy olyan kompresszort összetákolni, ami 150-200 bar nyomást tudna előállítani? [#conf]
Nem kell nagy léghozam, nem búvárpalackot szeretnék tölteni vele csak a PCP légpuskám tartályát (180 ml). Természetesen minél olcsóbb megoldás kellene. [#awink]
A Youtube-on olyan megoldások vannak, hogy a kézi pumpát hajtják meg egy hajtókarral, de valami kisebb, kompakt megoldás jobban tetszene...
Link
Link

jani300

Sűrített levegős palack ?
A vége felé már gazdaságtalan , kicsi a nyomás .
De nem Co sak ?
Nem vagyok képben .

ANTAL GÁBOR

Az orosz tankokban volt egy levegős " önindító" . A sürített levegőt  egy kétfokozatú kompresszor állította elő ,amely fizikailag egy barkács kompresszor méretének a FELE volt   ( a nyomása bőven 150 bár fölötti volt )   No olyan kellene neked ....   Nekem volt egy de annyira érdekelta belseje  hogy szétszedtem ( " boncolás "...)  és a darabjait elhánytam