Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

guliver83

Az edzett réteg max 3mm azt egy kicsit nagyobb fúróval fúrnám ki és beljebb vágnák menetet, ha már menet kell.
Vagy csak a tárcsába vágok menetet és a csavar végét le esztergályozom a furatnak megfelelő méretre.

Ékpályát kell bele marni.  

guliver83

Ezek a híd lábak gondolom még jobban meg lesznek merevítve?

gaben

Szia,

milyen átmérőben kellene a tömör keményfém fúró?
4m-es talán van otthon azt tudok küldeni. [#wave]

guliver83

Menetfúrót akart venni.

gaben

Jaa, most látom én is. Köszi. [#vigyor]

remrendes

Igen, 45 fokos merevitesek lesznek majd benne.

svager

Inkább menetfúrót küldj... [#vigyor3]
Holnap megnézem,lehet puhább valamivel a belseje.

svager

A híd középső része az egy darabból lesz?

Én nem vágnám ki derékszögben,ott a sarkot 45 fokban hagynám,sőt fölöslegesen sok van kivágva belőle,a  mdb. nem ütközik neki.

gaben

Van 5-ös menetfúróm, úgysem használom.
De az sima HSS, szóval ne lepődj meg ha beletörik. [#vigyor]

svager

Meló előtt kipróbáltam,6mm volt az edzett réteg.
Sajnos,még mindig túl kemény,ezért még nagyobbra fúrtam,(4.5mm),de így is beletörtem egy új menetfúrot.[#rinya]

Átgondoltan a dolgot,a bordáskerék tengely belsejét kúposra esztergálom,felhasítom,és készítek hozzá egy ellen darabot ami szétfesziti.

remrendes

Igen, az 1db-bol lesz.
Majd megnezem, hogy jon ki a nesting, 3/4 tabla vastaglemezt szanok ra. A szimulacio szerint eleg eros, de igazad van, ha belefer, akkor hagyok meg ra egy kis anyagot.

Csuhás

Fúrd meg nagyobb átmérővel és:
A: menetes perselyt vagy tőcsavart ragassz bele
B: Betonhoz való tőcsavart tegyél bele ( olyanra gondolok aminek kúpos a vége és egy felhasított rugógyűrű van rajta, így a csavart meghúzva a kúp beékeli a gyűrűt. Ezt is erősítheted ragasztással )

fpd0kbd4

A szerelhetőségi környezet függvényében, akár egy plusz alkatrész beépítésével a zsugorkötés is megoldás lehet.

remrendes

Koszonom, megneztem a nestinget.
Rahagyok meg egy kicsit, nem azt mondom, hogy 45fok-ban, de meg tudom duplazni a labak szelesseget.

niu7vyvp0

Sziasztok,

A marómotor köré szeretnék tenni egy "szoknyát" elszívóval, hogy ne legyen minden tiszta forgács. Néztem pár ötletet már és elég sok helyen fixre volt szerelve a motortartóra, de pl, ha elég mélyen dolgozik a gép nem gyűri be a kefe részt?
Meg ha már itt tartunk hogy kefe, láttam egy jó megoldást mi szerint sima autómosó kefének a szőrét ragasztotta be az illető a plexi lemez nútjába, de ennél a megoldásnál van némi szőr vesztés. Láttam gyári kefe részt is, de azt hol lehet venni itthon, mert a legjobb amit láttam az ilyen ajtóra felrakható verzió volt és annak rövid a szőre.

Hol lehetne venni megfelelő kefét?