Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Kérdés.
Kialakítható-e úgy a kefeszoknya, hogy az alatta keletkező vákuum pont lehúzza a munkasíkra, az elszívó kikapcsolásakor meg automatikusan felemelkedjen?

gaben

Millió féle verziója van, lehet ötleteket gyűjteni a youtube-ról...kefe

svager

Talán egy rugós szelep kell a szivócsöbe amit a vákum behúz, az mozgatná a kefét.

niu7vyvp0

Húú jó sok megoldás hangzott el :)
Én elsőnek vmi ilyesmi megoldást gondoltam, de akkor meg lehet spékelni rugóval is akár, csak nem tudom h mennyire szorulna meg.
A legalsó részre mennek a kefe és azt mágnes tartaná fenn a segéd kereten.

Szalai György

svejk

= gagyi, vacak, semmire sem jó

Eredete homályba veszett, de talán egy régi kollégámtól tanultam, tettszett, mert senki sem ismerte. :)

zozo

Barátunk mondá':
A koszmó ugyan nem fáj, és nem viszket, de jelenléte elég zavaró lehet, és előfordulhat, hogy más későbbi probléma kialakulását jelzi. [#eplus2][#nevetes1]

Ettől függetlenül nekem is tetszett a "koszmó" elszívó, így amennyiben Svejk nem védette le, így átvenném én is tőle[#smile] Elég sok koszmó van körülöttem is...

zozo

Visszafelé haladok az olvasással...

Szaki, ez az anyag lefogatás... -bocsi,de nagyon csúnya.
1. 4-szer akkora erővel kell a csavart meghúzni
2. mivel ferdén áll a csavar, deformálhatja a T-hornyot
3. nem függőlegesen szorítja le az anyagot, (könnyebben kimozdulhat)

Leszorításkor mindig az anyag felől legyen minél kisebb távolságra a csavar, a lefogó papucs (pracni) alátámasztása pedig legalább 2-szer távolabb. A lefogó papucs inkább az anyag felé lejtsen minimálisan.

Így kisebb erővel kell meghúzni a csavart, nem sérül a horony és stabilan rátámaszt az anyagra. (tényleg csak jótanács)

niu7vyvp0

Köszönöm az észrevételt, erre nem is gondoltam :(
Már beszerzés alatt van egy alu t-nutos asztal azon több horony lesz és jobban tudom majd pozícionálni a csavarokat.

Kisamotors

Viszont a maró nem tudom milyen, de szép, letisztult munkának tűnik. Te építetted?

Kisamotors

Ha már.. a stunyó kifejezést ismeritek?

Öreg szakitól hallottam hogy azt...itt elmondta mit kell vele csináni, de ez segítene a megfejtésben.

Bólogattam, de azt sem tudtam mi a stunyó :)

niu7vyvp0

Köszönöm az elismerő szavakat!
Neten látottak alapján rajzoltam meg 3D-be, hogy minden stimmel e és úgy építettem meg. Van mit fejleszteni, de első gépnek nem rossz :)

kly

Sziasztok

Következő problémám van.
Adott egy hajó utánfutó ami elég hosszú kb 10 méter. Ezzel kellene manőverezni egy elég szűk helyen. Ha ráállok az autóval úgy már annyira hosszú az egész hogy esélytelen a tolatás. Nem lehet elfordulni.
Azt találtam ki hogy a futó első mankókerekét ki kéne cseréni valami 12V DC motoros hatalmas áttételű hajtott kerékre amit egy előre-hátra kapcsolóval tudnék indítani a hajó akkujáról. AZ lenne a lényeg hogy nagyon lassan akár kb 1cm /sec el tudjam a futót önjáróvá tenni. Kormányzás lehetne valami egyszerű módon pl egy rúddal elfordítani a mankókereket. Persze nem a hajóból akarom irányítani ,hanem mellette sétálva.
Igazából az ötlet összeállt már a fejemben hogy mit kéne ,csak nem tudom milyen erős motorral lehet ezt összehozni. pl. önindítómotor? Vagy az leégne?
Illetve inkább a mechanikus kivitelezés jelent problémát.

Ötleteket szeretnék kapni a kivitelezéshez. Lehet létezik valami olyan cucc ami alapból tudja amit szeretnék kis átalakítás árán. Ilyesmik hogy: rokkantkocsi meghajtómotor, elektromos roller , rotakapa vonószemmel a tetején stb.

A futót viszonylag könnyű tolni kézzel is, sík a terep jó a burkolat. Ha van 3-4 ember akkor kézzel meg lehet csinálni de nemszeretem meló. Ezért kéne jobb megoldás.

Devecz Miklós

Köss a végére egy elektromos csörlőt.

vjanos

A csörlő jó ötlet.

Az önindító nem bírja a huzamos terhelést, nem erre van kitalálva.
Áttételtes dc motorokat gyakran hirdetnek itt az adok-veszekben is...