Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

10 dolcsi ingyenes szállítással.
Itt nincs értem összefogni, mert abból vám meg fa lenne.

Az, hogy mekkora jó cucc meg majd kiderül ha megérkezik :))
mert azért nyugtával a napot...

gaben

Ja télleg, 20 dolcsi után vám meg minden...

Ne is emlegesd ezt a nyugtával dicsérd szlogent. [#vigyor]

svejk

Az érték az egy ügy, a kis kínai tudja mit kell a megfelelő rublikába írni, de egy nagy csomag már feltűnő.

remrendes

Hihetetlen egyebkent, kb minden beszerezheto.

gaben

Ennél biztos, hogy jobb a sörte: műanyag kefe

És amit Szalai Gyuri mondott a szerkezet elkészítésére vonatkozóan az is jó ötlet. Egy külön sínen legyen föl-le futtatva a kefe és elszívófej, ezt pedig valami nyomórugós módszerrel be lehetne lőni, hogy "felületkövető" legyen.
Annyi pont elég, hogy a sörték hozzáérjenek a felülethez marási munka közben, viszont amint a marófej lejjebb lépeget, a fej fölfelé mozdulna.
Mondjuk itt már elég nehéz lenne az elszívást is megoldani.

Bozso777

Kis kinai tudja hogy kici árat kell írni, meg azt is hogy Gift...dee mert ezt mind tudja, ezért minden csomag úgy jön...vámosok meg vagy megnézik vagy nem :)

Én ezelőtt ilyenből csináltam kefét...jól működött :

svejk

Ez minek a mije, és hol vetted? :)
Milyen hosszú a szőr?

A nagy forgóajtókon levő kefék azért elég strapabírónak tűnnek.

guliver83

Már bánom, hogy nem hoztam ilyen kis keféket több métert dobálnak ki állandóan ahol dolgozok.

És kimondottan ajtón lévő kefe és elég sűrű.
Legközelebb hozok egy pár métert.

svejk

Nekem is volt több méter lemezfoglaltban, de midnig elkótyavetyéltem a találkozók előtt. :)

svager

Kúpcserép alá teszik,hófogónak.(Kúpalátét)

[#wink]

Bozso777

UNIVERZÁLIS SZÁRAZ`KÚPELEM LÜFTOMAT®`75 MM FÉSŰS

Itt pl kapható...de biztos van olcsóbb hely is...nekem még annó megmaradt darab volt itthon.
http://mastercenter.hu/termek/187/masterplast-luftomat-uni-60-barna

Elég merev a műanyag, de most gyors szétbontottam egy kis darabot, így már bárhova beragasztható.
75mm a szőr hossza.

Szalai György

Node!
Ha az elszívás jóságát, a levegő (mint szállítóközeg) tömegárama döntően határozza meg, akkor a zárt kefegyűrű ezt sajnos hatékonyan csökkenti.
Tehát a kefegyűrű nem lehet teljesen zárt, (mint amiket lentebb láttunk) hanem réseltnek kell lennie.
Réseltnek, méghozzá több körben, hogy a rések egymást körönként válogassák és takarják.
Ettől nem repül ki a forgács, de bemegy a levegő.
Vagy mi.

A kefesávok örvény alakzatot is követhetnének, eleve megpörgetve a beáramló levegőt, de ez már megint csak olyan Gyurkaság.

svejk

Nem semmi! Mennyit változott az építőipar is párszor tíz év alatt?!

svejk

Elég koszmó elszívó lehet az aminek egy ilyen kefe akadályt jelent.

No meg mint minden, ez is kompromisszum kérdése.

svager

Én még ílyen porszívó fejet nem láttam. [#nemtudom]