Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Sajna megfelelően erős, kemény és hosszú szőrű ipari körkefe, ritkán van hobby áron.
A természetes szőrök és rostok nem is nagyon alkalmasak.
Engem a szomszéd műanyag kerti seprőjének a közepéből kivágott szálköteg is vidám megelégedéssel töltene el.
Az elég hosszú, erős szálú és mókás megoldás. Olcsó játék. . . (Magas labda.)
Megfelelő formájú műanyag darabba vágott nútba be kell ragasztani.
Örök élet.

Szalai György

Talán nem közvetlenül a motorplatformra jó szerelni, hanem a platformra rakott külön lin csúszkára.
Hogy mozoghasson a motortól függetlenül is fel-le és mindég rázárhasson a munkadarabra.

guliver83

Nem rossz megoldás ez sem!

Nekem a 25mm tengelybe M8 menet van simán bele lehet vágni.
Csak egy pár mm ami keményebb azt csak nagyobb fúróval meg kellene fúrni és kész.

niu7vyvp0

Otthon van műanyagsörtés söprű max akkor szét szedem azt :)
Először én is lin csúszkára gondoltam,néztem vannak egész picik is, ami kényelmesen elfér, de az áruk már annyira nem kényelmes :(
Szerinted, ha van egy tartókeret és abban van 4 db vezetőcsap, ezen tudna a keferész le-fel mozogni, vmi ilyesmi elképzelés életképes lehet, nem szorulna meg?

nv5firipz

Görgős fióksin? Felesleges ide a komolyabb lineáris technika.

niu7vyvp0

Viszonylag kevés helyem van rá :(

nv5firipz

Mármint hossz irányban? Akkor vágj a fióksínből.

niu7vyvp0

Igaz nincs méretezve de nagyjából látni, hogy szűkös lesz.

HA a fiók sínt megvágom akkor nem veszti el a "stabilitást"?

[/url

niu7vyvp0

Szalai György

Lehet, hogy nem is muszáj a lineáris vezetés, csak már kapásból az jut az ember eszébe.
Nem lehetne akár egy (kettő vagy négy) karon le fel elfordulós, vagy ollósan csuklós szerkezet is.
Meg kéne rajzolni mérethelyesen, hogy mit engednek a lehetőségek.

remrendes

remrendes

remrendes

Lemaradt a hozzaszolasom eleje.

Szoval, cirka $20-bol kijon az esztetikusabb vezetek.
10mm-es talpas, es van hozza...

svejk

Rémisztő és kedvrontó, hogy mire kitalálná az ember hogy szétkapja otthon az egyébként sem használt partfist, a kínai inkább rádtukmál pont neked való cuccot.

Persze én is megveszem, mert olcsó, oda passzol és alig kell vele dolgozni.

gaben

Mekkora jó már ez a cucc.
Ha netán rendelésen törnétek a fejeteket, beszállok egy garnitúrába én is. [#awink]

Thx, Gábor [#wave]