Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Mármint, hogy ő egyedül van ezen a szinten?
Dehogy!

Itt az összes "véleményformáló" ilyen.
Ők vannak megsértődve, ha az ember nem osztja a véleményüket.

jani300

És ha véletlenül valaki , valamit nem is ír jól , úgyis kijavítják legalább öten :)
Abból is lehet tanulni . Nem kell balhézni...

000000000

Én derékszögről beszéltem , és nem a kínai ipar csúcstermékéről amit ennek csúfolnak.
Nem tudom most a megoldást keressük , vagy a kifogásokat ?  
Le lett írva a megoldást, az már más lapra tartozik, hogy nincs hozzá használható mérőeszköz.

jani300

És ha már megint benne vagyok ...
Nagyon béna lehetek ,mert sokat tanultam itt néhány "véleményformáló" hozzászólásaiból .

besirkyjh

Szia  

Nem akarsz modositani a beirásodon ?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kulcsar%20Zoltan/Z%20mozg%e1s%20jpg.jpg" border=0>

000000000

Én csak nyomós okkal szoktam változtatni a nézetemen.
Most ilyet nem látok.
Ezért maradok az eredeti álláspontomnál.
Karasz András pontosan megfogalmazta a problémát a fúrással szemléltetve.
Ha a Z-tengely pozíciója állandó, akkor van igazad.
Ha a Z-tengely pozíciója változott, akkor bukott a mutatvány.
Az bizony, meg sűrűn változik. Hiszen a szerszám 3D-ben mozog. (általában)

jani300

Ezt , most tényleg nem értem . Ebből most mit is akartál kihozni .

mex

A párhuzam marad, de a Z tengely dőlésének irányában már a x-y koordináták is változnak, holott ez a G-kódban nem szerepel...

000000000

Szó sincs balhézásról.
Az a balhézás, amikor valaki felveti, hogy az egyik hozzászóló butaságot ír. Erre nekiesnek annak, aki szóvá teszi a hibát.
Tudom, vannak körök, akik elő szeretnék írni, hogy ki és mit gondoljon és hogy milyen állagú legyen a széklete.
Akár s széklet dologban eltér, már megy is a visítozás.
Szerintem, erről le kéne állni, mert nem fog működni.

Egyébként.
A kínai gagyiról a tapasztalatom, hogy a pontosságával semmi baj.
Igaz, egy ilyen ceruzahegyezőt volt alkalmam kipróbálni. Így aztán a megfigyelésem semmit nem cáfol, vagy bizonyít.

Én amit tapasztaltam, nagyon pontos.
Mind derékszög, mind mérettartás ügyében.
A "teljesítménye" nagyon halvány.
Nagyon puha anyagra és nagyon kis átmérőkre jó. Pl az eszterga. És persze, nagyon kis fogásokkal.
A "marógép" részénél.
Kis fogásmélység, kis szerszámátmérő.
És persze, csak vajban. lehetőleg a vaj ne legyen nagyon kemény. Ekkor nincsen vele baj.  

000000000

Ha ennyire nem vagy képben legalább az általános is iskolás mértannal, akkor én ezt nem tudom neked elmagyarázni.
Szerintem, nézd át az ötödikes matek, vagy nem tudom melyik könyvedet.

Ha emlékszel még a vonalzó csúsztatásra szerkesztéskor, ott már derenghet valami.
Ha a párhuzamosságot nézzük, akkor igazad van.
Egyébként, nagyon nem.

jani300

A gép vezetékeinek egymáshoz képesti beállításairól volt szó . Azt nem értem hogy jönnek be a paraméter változások ? Még jó hogy nem egy változó pozícióju "Z"- n akarsz merőlegességet ellenőrizni .  De lehet elmegyek egy kompetencia tanfolyamra :)  De most kicsit inkább pihenek :)

000000000

Mert mikor változik a Z-pozíció, közben a z_tengely is eltolódik.
Igaz, párhuzamosan, de a Z -tengely X és Y pozíciójának VÁLTOZATLANNAK KELL maradnia.
Tényleg nem értem, hogy mi ebben a bonyolult.

Amikor pl fúrok, akkor a fúró hegye csak z irányban mozduljon és közben pedig X és Y meg ne.
Ez csak akkor teljesül, ha a Z -tengely szánja merőleges az asztalhoz képest.

jani300

Muszáj megint írnom :(  A "Z" változó pozícióját X,Y irányra értettem természetesen . De azt is meg kell még tanulnom, hogy Veled nem kell "kötekedni".

000000000

A főorsó tengelyvonala, meg ahogy fogalmazol a vezetékek derékszöge KÉT KÜLÖN dolog!
Ezt a részt vedd át még egyszer.

jani300

Na ! Örvendek hogy rájöttél ! Erről szólt egynéhány iromány eddig :) Részemről Vége !