Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

majd csinálok egy rajzot és elküldöm  magánban

Szalai György

A trapézmenetet talán egyetlen előnye a nagy átvihető axiális nyomaték, ezért alkalmazzák egyszerű mozgatóban és emelőben. Radiális irányban többnyire nem terhelik.
Akkor minek akarnád radiális igénybevételre is csapágyazni, ferde hatásvonalú csapágyakkal?

Emelőben, egy oldalról ható erő felvételére, egysoros axiális golyóscsapágy.
10mm átmérőjű tengelyvégre 51100, vagy 51200.
12mm átmérőjű tengelyvégre 51101, vagy 51201.
15mm átmérőjű tengelyvégre 51102, vagy 51202.

Mozgatóban, két oldalról ható erő felvételére, kétsoros axiális golyóscsapágy.
10mm átmérőjű tengelyvégre 52202.
15mm átmérőjű tengelyvégre 52204, vagy 52405.

(Ha egy nagyon tömzsi orsóról lenne szó, ami mellé nem teszel lineáris vezetéket, de az anyáját tengelyre merőlegesen is terhelnéd, akkor lehetne ferde hatásvonalú csapágyakban gondolkodni.)
Szerintem.

keri

http://www.stealth316.com/images/pgear2.jpg" border=0>

ks46twg3x

wm94bppdn

Én is kérem! Nekem már egyszer elmagyaráztad, és akkor megis értettem, de annyira jó, hogy érdemes megjegyezni.

wm94bppdn

meg is értettem (spacebar akadozik)

a86ifm7g5

Helló!

DB25 csatlakozó műszaki rajzát, esetleg olyan dxf-et, vagy vertic, vagy corel fájlt keresek, ami tartalmazza a DB25-ös csatlakozó "előlapi" rajzát.  

Gyakorlatilag egyszerűbb az előlapot kimarni, mint furkálni és aztán reszelni. Remélem sikerült körbeírni, hogy mit is szeretnék kérni.  

Köszönöm szépen!

PSoft

Ha jól emlékszem,a Mach Wizard-jai közt valahol meg van a DB25 és a DB9 is.

000000000

Én ezt úgy csináltam, hogy tolómérő és Artcam.
Tökéletes lett.

svejk

Minden valamire való elektronikai boltban letölthető az adatlapja
pl. http://www.tme.eu/hu/details/l77sdb25s/d-sub-csatlakozok/amphenol/#" TARGET=_fnew>itt a TME-nél

svejk

Azok nem olyan béna szögletesek?

s7manbs8

Azt hiszem  a Front Panel Designer programban is benne van , a múltkor már el is kezdtem rajzolni egy előlap tervet.

s7manbs8

Benne van, meg néztem most hirtelen, azzal megrajzolhatod az előlapot dxf-be ki lehet exportálni.

Karácsony Sándor

Szerintem ez nem rossz. Nincs axiális játéka ,zárt,könnyű szerelni olcsó.Hobbigépbe jó is lehet 3200zz