Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

barhz9bni

Ezt nem teljesen értem, magától fordul a fej a vonalra?

bznc93pf5

ha vídiás karcolót használsz akkor nem kell hogy forduljon, ha pedig görgőset akkor kell a 4.tengely de az nem a Mach-al működik
a vídiásnál előfordulhat hogy nem lesz szép a karcolt él függ a vídia minőségétől de mivel említettem hogy tifanit készítettünk annál nem is kellett hogy szép legyen mert úgy sem látszott meg ha nagyon muszáj volt utána lehetett csiszolni

barhz9bni

Köszi, ez jó megoldásnak tűnik. Nem is a karcolat és annak a szépsége a lényeg, hanem hogy le lehessen rendesen törni a darabokat.

Hogyan törtétek? Karcoltatok a géppel kiegészítő vonalakat is? Hol lehet ilyen vidiás cuccot venni? Mennyibe kerül? (tudnál linkelni pls?)

(Egyébként ha mégis vágófejjel csinálnám, mivel tudom a fej forgatását vezérelni?)

w0hgtwf3w

A 3. nagyon szimpatikus ha azt választod akkor légyszíves informálj minket, hogy milyen.

keri

A MACH3-nak is meg lehet adni hogy befordítsa a 4. tengelyt a haladási irányba.

barhz9bni

Köszi, a 3.-ban viszont nincs 4. tengely vezérlés :((

barhz9bni

Kicsit utánanéztem. A harmadik gyakorlatilag ugyanaz mint az első, csak be van csomagolva! + lcd + gombok.

barhz9bni

3. tengely megadható haladási irányba forgatásra?

Mert ebben az esetben talán kapna egy adaptert a gép külön üvegvágáshoz.

keri

Valaki csinált már ilyet, matrica vágáshoz. Tangenciális vezérlésnek hívják.
De ha így konkrétan nincs is menüpontban, akkor is van olyan funkciója, hogy a tengely vezérléshez egy függvényt tudsz rendelni, innentől meg elemi vektoralgebra csak beírni, hova kell fordulnia.

000000000

Kaptam egy kérdést, levélben Glazbox fórumtárstól.  

„Szia! Remélem tudsz segíteni.”
„Kezdő cnc-sként szeretnék vásárolni egy vezérlőt, kísérleti géphez.”

De, mivel teljesen hasonló kérdést itt is feltettél. Ezért inkább itt válaszolok.

Én, a gépépítést nem a vezérlő vásárlással kezdeném. De, nem is a motoréval. De, mindenképpen, a használandó motorok tudatában.
Erre akkor kerüljön sor, amikor van kész mechanika. Vagy, teljesen kiforrott tervek vannak, amik egy, az egyben megvalósulnak.  
Ahhoz hasonlítanám, mint ha konyhabútort vásárolnám, az építendő házamba. De, még telkem sincs.
Ezért, ajánlom, lépj vissza, a projekt elejére.

A linkelt vezérlőket én nem használtam. Ezért, autentikus véleményt sem tudok mondani.
De, azt igen, hogy mindegyiket bóvlinak tekintem. Ezért, nem is építeném be, az én általam, készítet, vagy készítendő gépbe. Kivéve, ha a megrendelőm, kifejezetten ezt kérné.  

Ha, csak motorokkal, és annak vezérlési lehetőségével akarsz játszani. Tapasztalatokat gyűjteni. Akkor ezt a vezérlőt megfelelőnek gondolom.  

http://www.ebay.com/itm/CNC-4-Axis-TB6560-3-5A-Stepper-Motor-Driver-Board-Controller-4-Engraving-Machine-/281045883927" TARGET=_fnew>http://www.ebay.com/itm/CNC-4-Axis-TB6560-3-5A-Stepper-Motor-Driver-Board-Controller-4-Engraving-Machine-/281045883927  

Talán, vannak, akik jobban ismerik a lentebb linkelt vezérlőket. És, szabadabban áll a gépépítéshez, mint én.  

jani300

TB6600 CNC Single Axis 0.2 - 5A Two Phase Hybrid Stepper Motor Driver Controlle
Pedig erről a vezérlőről én is gondolkodtam hogy érdeklődöm . Már eljutottam odáig hogy úgy érzem értem hova kell rákötni a "drótokat".  
Legfeljebb kijön belőle a füst :(
És igen megpróbálom meg tudok e forgatni egy léptető motort .
Lehet beképzelt vagyok de a mechanikától nem tartok ,a vezérlőprogram kezelése és a Gkódok megértése számomra bonyolultabbnak tűnik .  
Csak azért írtam mert szerintem több oldalról is megközelíthető a dolog , ha esetleg összejön majd lehet lesz komolyabb vezérlő . Le lehet cseszni nyugodtan ha hülyeséget írok ,nem baj , abból is tanulok :)

Sz.József

Erre a vezérlőre gondoltál?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/DIV268/TB6600-DIV268N%20001-F.jpg" border=0>

Kíváncsiságból 1-et én is beszereztem...
Vexta motorokat próbálgattam vele és meglepő fordulatszámokat tudtam vele produkálni...,
más vezérlőkhöz képest. Tudom, ez nem minden...
A vezérlőt elküldtem egy fórumtárnak "éles" tesztetelésre annak reményében, hogy tapasztalatait  
megossza velünk itt a fórumon is...
http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1170058445" TARGET=_fnew>Ebbe a topikba...
De sajnos itt a fórumon valami miatt semmilyen visszajelzést nem kaptam(tunk) Tőle...
Egyébként ár/érték tekintetében megfelelő vezérlőnek tartom.

000000000

Az univerzális (plazma, lézer, forgácsoló,...) Robsy CNC vágófej vezérlő programomnak van ilyen opciója, automatikusan működéskor mindig az elmozdulás irányába állítja be a szerszámodat, jelen esetben az üvegvágó tárcsádat.