Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Fiatal vagy és türelmetlen...

http://www.polgardidesign.hu/" TARGET=_fnew>Ez a te barátod.

000000000

Kösz!
[#integet2]

000000000

Ja, hogy kíváncsi vagy?  
Ha, tudnád én mennyire. Még nem építettem CNC esztergát. Ezért ez egy kihívás.  
Sőt, nem egy kihívás, hanem kettő. Mert van egy másik gép is, ami előbb, utóbb CNC -sítve lesz.  
De, most van más munkám. Ami sürgősebb.  
Ebbe az évben biztosan nem tudok hozzáfogni.
Sajnos, egyre kevesebb bírok dolgozni hetente, a bajaim miatt.  
Remélem, leszek még jobban is.

kuv5p7226

Vegyél régebbi laptopot: marseus.hu

barhz9bni

Köszönöm. Bár költségesebb megoldás.

keri

USB CNC átalakító UC100 vagy UC300 de az sem olcsó.

barhz9bni

Lenne egy olyan kérdésem, hogy sokan írtátok, hogy a TB6560-as "kék" vezérlő lassú lesz.

Ha valóban használhatatlanul lassú lesz, ennek a problémának a kiküszöbölését nem lehet megoldani azzal, hogy menetes szár helyett lánccal/szíjjal mozgatom a tengelyeket?

Persze ez valamilyen szinten a pontosság rovására fog menni, de az én gépemnél fontos lesz a sebesség, és mivel nem gravírozásra használom, nem lesz kitéve akkora erőhatásoknak sem.

Tehát csiga helyett szíj hajtaná a tengelyeket.

pisti73

Mekkora sebességre van szükséged megmunkálás közben?

barhz9bni

Sajnos nem tudom megmondani. Egy homokfúvásos felületroncsolási módszert szeretnék tesztelni, ahol szükség lehet gyors körkörös mozgásokra is.

pisti73

Ha te sem tudod akkor nem biztos, hogy mások tudnak segíteni...

bznc93pf5

amikor az készült lehet még nem is volt Mach, azt a gépet amivel mi vágtuk az üveget más program vezérelte, kb. 13 éve lehetett, a gép még mindig meg van de senki nem használja, egy pincében rozsdásodik pár éve

bznc93pf5

akkor te most milyen űrállomást is akarsz építeni, #11892  lézervágó, homokszóró, #11893 +üvegvágó
a három gép úgy külön külön kivitelezhető de egyeben az már egy varázslat, azt írod nem kell a pontosság de a lézerhez és az üvegvágáshoz igen is kell az a pontosság, a másik a homokot ha szórod akkor a homokszemeket nem tudod irányítani merre menjenek, ez nagy baj mer ha a lézer is a gépen van akkor annak annyi, ha pedig üveget akarsz vágni akkor a homok összekarcolja az üveget, persze le lehet takarítani a homokot de az több órai munka, tehát én úgy gondolom hogy te 3 gépet akarsz építeni csak most ezeket külön külön kellene megbeszélni, vagy én olvasok összevissza mindent?[#nemtudom], lehet [#confused]

barhz9bni

Nem eladó véletlenül? :)

barhz9bni

Kicsit tényleg összevissza van. A homokszóró lenne a legfontosabb. De a tesztkörnyezethez fontos lenne a nagy sebesség is.

Abban sem vagyok biztos, hogy a nyomást tudom-e majd állítani vezérléssel. Gondolom a kompresszor nyomásérzékelőjével kéne összebabrálnom a programot. Megvárni amíg esik, vagy nő a nyomás, és ezt a nyomást tartani. De ez egy külön történet....

jani300

Esetleg egy nyomás csökkentő nem egyszerűbb ?