Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

NewUser

Bocs ez Pál-nak szólt.

000000000

Itt egy link  

http://store.norgren.com/hu/hu/detail/vp1004bj100a00/proporcionalis-nyomasszabalyozo-szelep" TARGET=_fnew>Proporcionalis nyomásszabályozó szelep

Itt meg egy másik  

http://www.festo.com/cms/hu_hu/10284.htm" TARGET=_fnew>Proporcionalis nyomásszabályozó szelep 2

Árat ne is keress ilyen oldalakon!  

000000000

Egy kis BF20-as AC szervókkal és Tibor45 kedvence hogy a főorsó is pozíció szervóval van forgatva [#hehe]
De ha erre jársz a Dunakanyar felé ugor be és nézd meg.

svejk

Az esztergád meg van még?
Szerdán de. járok arrafelé..

etc77f5nr

Szerintem, ha olyan gépet akarsz, amit később erősítgetsz, akkor maga a tervezés, hogy később hozzáépíthető legyen több energiát fog elvenni mint maga a megépítés. Onnan kell kiindulni, hogy mekkora kell és mire szeretnéd használni. Ebből adódik, hogy milyen alapanyagból érdemes építeni. Nyilván egy 3D nyomtatóhoz, vagy laser gravírozáshoz nem kell acél váz. Ha megvan akkor szépen fejben összelehet pakolgatni, hogy mi áll rendelkezésre, hogy lehet összerakni aztán jöhet a CAD megrajzolásra, de ott még mindig megvan az a nehézség, hogy szerelhető legyen egy gép. Én a gépemet 1hónapig terveztem aztán kezdtem el összerakni. Nekem a későbbi "erősítés" abban merült ki, hogy lineáris csapágyazást kapott, amit előtte úgy terveztem, hogy simán beépíthető legyen az akkori gépre.

000000000

Megvan még!
Csak nem biztos hogy én is otthon leszek.
Év végére megőrültek és mindenki ilyenkor akar biztonsági rendszereket telepíttetni.  
Aztán látástól mikulásig megy a hajtás.
Igaz azóta nem volt fejlesztés mióta itt voltál, sőt a műhelybe is csak hébe-hóba esek be.  
De tolólapost hozz, ha be is akarsz jönni [#hehe]
Tudod műhelyrend van. :)  

barhz9bni

Köszi, archiváltam. [#eljen]

barhz9bni

vajon mennyibe kerülhet... [#wow1]

barhz9bni

Tényleg nem tudom még mire lesz jó.  

Mármint nem tudom mit lehet majd kihozni belőle. Nyilván kézzel kellene kísérleteket végeznem a homokszórással, különböző fejekkel, nyomásokkal, éreznem mennyire húz vissza, és utána jöhet a gép.

De szerintem egy egyszerű cnc váz kell hozzá, amit valahogy le kell burkolni, hogy ne menjen bele a homok. Gondoltam itt gumis-harmónikaszerkezetű nejonponyvára, de arra is, hogy egyszerű széthúzható klímacsövet teszek a főtengelyre. Nem tudom még, de egyenlőre ez rá is ér még bőven.

Tehát egy egyszerű gép kellene, viszont elég nagy. Olyan 1x1 méteres minimum, hogy a nagyobb darabokkal is elbánjon.

barhz9bni

Z tengely emelkedhet 30 centit akár.

Arra is gondoltam, hogy a fölösleges homokot azonnal elszívhatná valami. így nem kellene becsomagolni a gépet.

barhz9bni

De gyakorlatilag itt csak Z tengelyű erőhatásokkal kell (visszadob) számolni, rezonanciával és X-Y húzóerővel nem, hacsak nem a Z tengely súlya az.

ANTAL GÁBOR

" Értem én hogy villanymotor de mi hajtja ?"(hajcsa?)   Áruld el nekem kérlek hogy mi a fenének akarod azt a nyomást a Mach al szabályozni ?  Ha van egy kompresszor ami tölt egy tartályt és te a levegőt egy fúvókán elveszed akkor a kompresszor légszállítása és a fúvóka mérete meghatározza a kialakuló nyomást. Ha ez több mint ami kell neked akkor egy ( analóg ) nyomásszabályozó megoldja a gondodat és a kompresszort pedig egy automatika lekapcsolja. Egyébként kötve hiszem hogy ez az eset alakulna ki. Egy fontos termodinamikai tételről sem szabadna elfelejtkezned : a kritikus nyomásviszony fölött a kiáramlás a fúvókán  mindíg hangsebességes és azt növelni egyszerű eszközökkel nem tudod.  

kuv5p7226

Az iszonyat gyors, nekem a gyorsjáratom 24,5 m/perc. 25%-on szoltam hajtani, ha programot lövök be, akkor 5%-on. És még ott is nehéz megfogni a piros gombbal ha tévedtem...

barhz9bni

Nem érted, ugyanaz a helyzet mint a locsolócsővel. Ha csutkára kinyitod elviszi a virágaidat. Ha visszatekered a csapot, akkor annyira már nem.

De ha a szőlőtőke aljába locsolsz, akkor nyilván csutkára ki fogod megint nyitni a csapot mert nem akarsz naphosszat ott állni.

barhz9bni

Nyilván az is fontos, hogy a a sugár nyitni-zárni is tudjon. Ezt a kompresszor le-fel kapcsolásával a bufferidő miatt nem lehet megoldani. Csak szeleppel. Ha meg már szelep, miért ne lehetne nyomásszabályozás is?