Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Motoros

Kösz, most már tiszta. Nem ugrott be, mert nálunk az axony nem ás csak áskálódik.

h2o

h2o

000000000

Nálunk meg van szép virágos kerje...
Mert Ő még nem 100 sem sulyban sem korban....Így tud ásni.
Nem vettem humorosnak a válaszodat! Remélem nem haragszol érte.

Motoros

Akkor viszont bocsánatot kérek mert azt hittem vicces vagyok. Velem van a baj, mert gyakran mások sem értik azt amit én humornak szánok. :((

000000000

.[#fejvakaras]Akkor el-ÁS-om a bárdot.[#wave]

Motoros

PSoft

Egy régebbi Rittal-hoz hasonló elektromos szekrény törött "zárbizgentyűje".

Munkavédelmis régóta b@szogatott a nyitott,nem zárható ajtó miatt.:((
Most rászántam magam,fordult a kocka,...megszűnik a b@aszogatás.:)))

(azért kettő,mert még egy ilyen "őskövület" van mellette is,...sose lehet tudni!).:))

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/Rittal_z%e1ralkatr%e9sz/IMG_8888.JPG" border=0>

KoLa

Szép munka! le is edzetted?[#eljen]

PSoft

Áááá...

Csak egy kis színt adtam neki olajban.:)
A szépség itt nem számít,hisz összeépítve,semmi se látszik belőle,...tartós legyen.

Habár,az eredeti is kibírt vagy,...húsz évet.:)

barhz9bni

Sziasztok!

Olyan cnc-t kellene építenem, ami mint a vágóplotter, forgatja a pengét.

Gyakorlatilag egy üvegvágóhoz kellene, ahol nagyon fontos, hogy a vágófej mindig a húzási iránnyal párhuzamosan álljon.

Hogyan lehet ezt beállítani?

barhz9bni

Esetleg van más ötletetek üvegből formák kivágására? Vízzelvágás hobbi szinten elvérzik...

000000000

Kétféle megoldás látszik megvalósíthatónak. Utánfutó vágófej, mint a plotternél.
Vagy motorral forgatott vágófej

bznc93pf5

az nem is lehet kérdés, több tízezer nyomást hobby szinten nem tudsz előállítani

bznc93pf5

egy rugós vágófejet kell csinálnod, azt befogni a főorsóba mintha gravírkés lenne,rajzolsz egy alakzatot és úgy kivágod mintha gravíroznál csak nem akkora sebességgel, a tifani üveget így vágjuk már évek óta, persze vannak apró trükkök de erre rá kell jönni,  
az sem mindegy milyen üveghez milyen vágót használsz,  
ezeket mind gyakorolni kell