Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

egy jó pár éve külföldön él ő is, Ausztrália,  és nem tudok semmi elérhetőségét, a szülei meg már nem élnek

000000000

Simám megoldható hogy a Mach 3 vezérelje a nyomást.
A kompresszorhoz a helyeben nem matatnék, főleg úgy nem hogy egy program szabályozza a kikapcsolását.
Vannak olyan nyomásszabályzók amik 0-10 voltos jellel szabályozhatók.
A Mach pedig tud PWM jelet kiadni amit át lehet alakítani könnyen 0-10 voltos jellé.
Tetszik már kapiskálni mire próbálok rávilágítani ?  
A kompresszor előállítja a nyomást ez az eszköz pedig a feszültséggel arányos nyomást ad.
Ami nekem van az nyomást szabályzó is ami azt takarja hogy 0 volt = 0 Bar 10 volt = 10 Bar nyomás.
Ha nincs meg a 10 bár a bemenő oldalon akkor érelem szerűen nem tudja leadni csak a tartályban lévő nyomást.
Viszont az akkor is lineáris marad  például ha 8 bar a bemenő akkor is 0volt = 0 Bar 1volt = 1Bar 2volt = 2Bar.... 8volt = 8Bar 9volt = 8bar.... :)
Tecikérteni ? :D

000000000

Nem beszélve arról hogy életveszélyes, de lassú is lenne a reagálása, ha a kompresszor nyomásával akarnál operálni.
Egy ilyen szelep akár másodpercenként többször állíthat nyomást pozitív vagy negatív irányba is.

kuv5p7226

Itt az urak a "lassú" és "gyors" kérdést másképp értelmezik mint te. Szerintem te még nem láttál gyorsan gépet működés (azaz marópálya) közben menni, az ember a gatyájába csinál egy komolyabb kanyarnál.:-)

Amúyg meg igaza van a kollégának, tisztázd már le magadban, hogy egyáltalán mit szeretnél, ne vesszél el a részletekben, hanem csak a lényeget.
Funkciók, mit és miért. Milyen minimálkövetelményei vannak az adott funkciónak. Aztán tudunk agyalni. De addig csak árnyékboxolás ami itt megy.

barhz9bni

szétkapja a homok szerintem.

barhz9bni

Ja igen, hogy még a tiszta levegő nyomását szabályoznám vele :) tényleg.

barhz9bni

Pál, hol lehet ilyen nyomásszabályozót venni? Tudnál linkelni? Valószínűleg tényleg ez lesz a megfelelő megoldás.

barhz9bni

Szeretném, ha működés közben tapasztalnám ki a dolgokat, egyenlőre azt sem tudom  mennyire dob fel a fúvócső, meddig "él" egy kerámia fúvófej, hogyan fog viselkedni az általam rendelt vezérlő, motorok, stb. Nem szeretném előre megtervezni az egészet, mert szerintem nem lehet.

Törékeny és gyenge gépet szeretnék majd célzottan megerősíteni miután kitapasztaltam a lehetőségeit, így lehetőséget adok arra is, hogy olyan dolog is közrejátsszon az építésben ami utólag jut az eszembe. Általában az elmélet+ gyakorlat nagyon erős váltásának híve vagyok, a csak elméletben, vagy előelméletben nem hiszek, sokkal inkább a gyakorlatban.

barhz9bni

Bár úgy vettem észre, hogy ez a gyakorlati kísérletetezés a mai világban egyenlő a pazarlással és a környezetszennyezéssel (hulladék, stb), de úgy gondolom ennyi még belefér.

kuv5p7226

Még mindig elveszel a részletekebn és még mindig nem tudod, hogy valójában mit is akarsz.

000000000

Egészen különös hited van. Emberek sokasága tanult, és végez tervezést. Valami technikum, vagy egyetem volt régen. Egy házat ne ugy ép0tünk, hogy először gyengében, utána megreős0tjük, vagy?

000000000

én úgy tartom, hogy papiron olcsóbb változtatni, kitalálni, kifejleszteni valamit, mint javitgatással, ami olyan sose lesz...  Mi az, hogy "nem lehet" egy hobbista se ismer ilyet...

000000000

Gyors CNC gépen melóztam 8 évig ott alapban 125 méter / perces előtolással ment. (2083.333mm/sec)
Még meg se lehetett közelíteni mert  a több sugaras fénysorompó azonnal megállította,
Na annál be lehetett rotyantani a gatyeszba aki nem szokta meg ezt a tempót  
Főleg hogy az asztal mérete se volt kicsi 5x2.5 méter
Ezt rángatta tengelyenként 12kW-os Fanuc AC szervó  
Ehhez képest a kis gépem a 10méter/perces előtolással egy csiga, de ez is bexarasztja az embert.
Főleg mikor a Z tengely a 35 kilójával közel szabadesés szerű sebességgel közelit az anyag felé.  [#csodalk] [#hehe]

000000000

A fórumon is árult valaki ilyen cuccot.
Újonnan meg se próbáld megvenni mert 100,000 környéken vannak.

NewUser

Szia! Milyen géped is van? Egy kis infót kaphatnánk? :-)