Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

barhz9bni

Persze az analóg szabályozó is jó lehet, de ha például egy munkán egyszerre alkalmazol durva, és finom megmunkálást, (jelen esetben homokszórással) jó, ha a gép vissza tud venni a nyomásból. De nem tudom :)

000000000

Szerintem annyit akarsz bele hogy egy nagy katyvasz lesz és nem hogy minden, de semmi sem fog jól működni a gépeden.
Jól vettem ki fő csapásirány az üveg megmunkálás és főleg homokszórással.
Szerintem egy olyan gépet tervezz ami eleve áll és így a homok lefolyik amit akár egy vályúba potyog amit így könnyen újra vissza forgathatsz.
Vagy a még jobb a helyi védelem.
Eleve a fejet körülvenni és ebben alacsony nyomást létrehozni, így nem kell hülyére burkolni a gép mozgó részeit.
Amúgy is a por és mozgó részek nem összeférhetőek.
ilyenkor magában a mozgó részekben csinálnak 0.5-1 báros túlnyomást és így a por se férkőzik be.
Ilyen megoldással csinálták a régi optikai mérőlécek védelmét is.
Mindenek előtt inkább ülj le gondod át mit is szeretnél létrehozni, és ehhez csinálj egy gépet.
Mert ami mindenre jó az általában semmire nem használható.
És mint ifjú titánnak ajánlanám a higgadt logikus gondolkodást előtérbe helyezni mikor megtervezed !  
Valami minél egyszerűbb annál jobb !

ANTAL GÁBOR

Ja így már kapisgálom........[#wow1]

barhz9bni

Ez nem rossz ötlet, hogy az asztal eleve állhatna, de nem értem hogyan tudok alacsony nyomást létrehozni a fej körül? Főleg, hogy mély megmunkálásokra is alkalmaznám.

barhz9bni

Nekem gyakorlatilag elsőre csak egy gép kell, ami 1x1 méteres, 50 centi mélységben mozog a feje, és rá lehet erősíteni egy homokszóró fejet. De nem akarom túlagyalni...

kuv5p7226

000000000

Például körbe sűrű kefe a fej körül és egy ( porszívó ) szívja el a kiszórt anyagot.
A porszívó tényleg csak zárójelben értendő!
Az elszívó ha ciklon rendszerű porleválasztóval van akkor az anyag is visszaforgatható ha az alján egy cellás adagolóval megakadályozod a visszaszívást.
De ennyire ne rohanjunk előre hisz még konkrét gép elképzelésed sincs.

000000000

Egyet árulj el, minek kell 500-as Z tengely mozgás ?  

kuv5p7226

Ennek a vázát megcsinálod 40-es zártszelvényből.

Rudas lineárokkal csináld, abból olcsó az alapanyag. Alátámasztva, 2-2 kocsival. A kocsikra felépítesz egy hidat (portálmaró) és arra a Z-tengelyedet.
Így elég erős lesz hozzá az alapod, hogy bármi változtatást eszközölj, pl. nehezebb fejet tegyél rá.
A meghajtás lehet akár T5-ös szíjjal is, jóval olcsóbb mint a golyósorsó és jóval kevésbé érzékeny a homokra is. A pontossága 1-2 tized lesz, de azt hiszem a homok szórásképe elbírna még 1-2 centit is.:-)

designr

Régen készítettem ilyen homokszórót,a fúvóka, ami egy harang alakú fejben volt,körkefével söpörte a felületet.A fej szívott volt egy ipari porszívó porleválasztón ,szűrőn kresztül.Na ez egy példa a kis nyomásra a fej körül.(köbe fújtak feliratokat vele)

barhz9bni

Na igen, de én nem szöveget szeretnék vele fújni, hanem inkább 3d formák létrehozására fognám be. Még az sem biztos, hogy ez így gazdaságos, épp ezért kell a tesztkörnyezet.

barhz9bni

Köszi. Valószínűleg így lesz. A végén egy tengellyel, két szíjjal. Egyébként hol lehet t5-ös szíjat venni? nincs erre olcsóbb megoldás? mondjuk rászorítom egy bowdenre a kocsit, összekötöm és 2 csigával kifeszítem? :D

barhz9bni

3d formák létrehozására. Mondjuk betennék a gépbe egy ipari üvegtömböt (olcsón hozzájutok) és beállítanám a gépet úgy, hogy mondjuk "faragjon" belőle nekem egy gömböt, vagy akármit.

barhz9bni

Ez a ciklonos szívó + cellás adagoló hogyan nézne ki a gyakorlatban?

000000000

Ahogy olvasgattam az írásaidat. Bennem olyan katyvasz alakult ki, hogy ki nem találnám. Mit is akarsz építeni egyáltalán.  
Olyan, mintha, csak játszanál a szavakkal.  
Hogy, ha ebből működő valami is lesz? Na, azon, meglepődnék. És, kíváncsian várom.