Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ez egy közismert bevált módszer ... :) Amatőr csillagászok távcső tengely hajtásra ilyet csinálnak évtizedek óta, de aki kitalálta meg ki tudja mikor lehetet azelőtt. :)

s7manbs8

Az ilyen féle tengely vezeték megoldásnál a két rudat hogy rögzítitek a fához ? (Kulcsár Zoli pl. [#wave] )

http://kepfeltoltes.hu/130211/PICT1470_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

guliver83

Zoli helyett válaszolok! Egy U alakú alu van benne.

hostya

s7manbs8

Abban fekszik fel ? Az Ok, de hogy rögzíted ahhoz ? vagy azt is csavarral ?

keri

Kocsi a helyén tartja.

s7manbs8

Á mondjuk végül is érthető, ez itt nálam most nem fog menni mert nincs alu se meg stb, max fúrni akarok keresztbe egy lyukat és összekötegelem madzaggal vagy kábelkötegelővel,ha lenne, de az sincs ...

guliver83

Nincs rögzítve, csak szorosan van benne, akikor összerakod úgy is összehúzatod a csapágyakkal és ettől is feszül, max be van ragasztva .

s7manbs8

Arra gondoltam, hogy ha úgyis húzza összefele csak nem csúszik talán el.

s7manbs8

Kösz, eszembe juthatott volna hogy itt a sok infó mindenkinek az okossága is.

s7manbs8

Most látom, hogy nem jól csináltam, mert V heggyel kellett volna azt a vályút belemarni de mindegy jó ez most így nem nagy súlyt kell neki vinni csak egy kis lézerfejet vagy ilyesmi lesz ...

besirkyjh

Szia  

Pontosan ahogy a srácok irták .

A tárban a nevemnél van két könyvtár "MDF topick és MDF gép " néven ott megtalálsz mindent hozzá .
Az alu lenne a lényeg de ha nem teszel akkor a kimart hornyot jol itasd át fehérenyv-el és akkor tartani fog valami ,egyébként szét fog hasadni .

s7manbs8

Megsasoltam, valahogy az MDF-ről leghamarabb e neved jut eszembe, nem a párt vagy a többi. :)