Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

69iejf00t

Sajnos nem újszerű állapotú.Elcsesztem mert amikor megjött nem néztem meg.Most, hogy a kezembe került akkor vettem észre, hogy nem megy olyan simán hanem akadozik.

69iejf00t

Köszönöm a segítséged.Ezen információk alapján már menni fog a tisztítás.

svejk

keri

Ez mire jó? Miért szögben van, miért nem simán végig gördül?

svejk

Olvasd el, itt a tengely forgó mozgásának hatására a kocsi lineárisan elmozdul.
Tehát nem klasszikus lineáris megvezetés.

keri

Értem én, érdekes megoldás, de mi az értelme?
Lineáris tengelyt forgatod az egy csomó problémát vet fel.
Szinte mindenkinek eszébe jutott már az orsót egyben lineáris vezetésnek is felhasználni ezzel spórolni a sínekkel, de tudjuk hogy ez hibás elgondolás.

OK, liftajtóhoz megfelelő és megspóroltak egy fogasszíjat.

000000000

Anyagmozgatási célra van fejlesztve. Lényegében kenésmentes, mert a benne lévő csapágyakat nyilván előre kenik, a szennyezés által érintett területek pedig eleve nem érintkeznek kenőanyaggal. Túl nagy terhelésnél megszűnik maga a hatás, ami létrehozza az elmozdulást, kvázi megakadályozza a saját sérülését.

svejk

Így van, adott helyre nagy találmány.
Talán már itt a fórumon is latható volt maszek kivitelben, de nem gondoltam volna hogy gyártják a nagyok is.

279nwbpsa

Emlékeztem rá,hogy effélét már láttam itt,csak kicsit vissza kellett keresgélnem... :)
A "segítség,béna vagyok" topik #14007 hozzászólásában volt ehhez hasonló megoldás látható.

svejk

Basszus, hogy találtad meg ilyen gyorsan?
Vajon mire jutott vele Sneci?

279nwbpsa

Nagyon egyszerűen.Emlékeztem rá. :)

t334wehtf

Nem rég építettem egy célgépet http://www.youtube.com/watch?v=QOubnM8yRrU" TARGET=_fnew>>ilyennel<, ez hasonló mint a nipponos cucc, csak ez irányváltós és változtatható a fordulatonkénti előtolása.

vjanos

000000000

És az egészben a legszebb hogy ezt kb a 90-es évek elején már láttam a BMV-n egy magyar cég standján.  

keri

Múltkori fogaskerék gyártás kapcsán volt egy ötletem, arra hogyan lehetne csiga áttételt csinálni. Most jutottam oda, hogy ki is próbáljam. Lehet hogy spanyolviasz, de azért működik.
A lényege, hogy egy trapézorsóból készített menetfúrónak nekinyomom a műanyag tárcsát szabadonfutóval a kúp elejénél, majd a hossz szánnal lassan közelítek a tokmányhoz, így a tárcsát forgatva szépen lefejti magától a csigakerék fogait. Csigának természetesen a trapézorsó használható.
https://7ftqvg.bn1.livefilestore.com/y1p2rfF85_wGVp7cpLuklXj3cjAoaAn1ZrbKIN8KY6UOBOBfhG4pC4nW3fkasN-oIG95IRSD9i8mZ6-Y3jxrFF1zEk9fbsT994f/SNC00491.jpg?psid=1" border=0>

A terramid kicsit megolvadt, meg látszik a kísérletezés nyomai, de azért jó lett az eredmény. Csak arra kell ügyelni,(természetesen) hogy egész fogra jöjjön ki a tárcsa kerülete.
https://7ftqvg.bn1.livefilestore.com/y1pDwwVr6Gr_XWRvq8mNaochGy247yptIgeIOTSiyMOho3hi_-eLixJyi_Ym8umNJEZwKAjnfwQpRAv4BB_pIvI044QfR3FSm2S/SNC00495.jpg?psid=1" border=0>