Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Köszönöm, de már megvettem a többi alkatrészt!

Arany János

A "P", "D", "T" értékeket hiányolom. És a BNC-t hová tegyem?

Arany János

A nyák terve is megvan! De ha jól tudom, feltölteni nem lehet a cnctar-ra.

000000000

Arra gondolsz, hogy a hátsó kicsi csapágyat hátulról tették be? (különben azt akartam nyomni) Akkor azt nem lehetne kiszedni, legalábbis nem tudom elképzelni, hogyan. A tengely átmérője hátul mindössze 8 mm.
Mindenesetre köszönöm, megpróbálom így is.

hostya

Hátul többnyire kosár, ill. gyűrű nélküli tűgörgőket szoktak alkalmazni.
Ahol a görgők a tengelyen, ill. a belső furaton gördülnek, tehát itt max. a görgőket kell cserélni. (ha érdemes...)

Arany János

A keresgélésem eredménye: a "P" az USB csatlakozó tokja, a "BNC" a SUB25 körmei, a "T" NPN tranzisztor (hála Guglinak), de az üzletben kinevetnek, ha "BÁRMILYEN NPN tranzisztor"-t kérek! És a "D1", "D2" diódák értékét sem tudtam megfejteni! Légyszi segítsetek, csak ma vagyok szabin!

xfg6v697j

a D2 az csak fordított polaritás ellen véd.
 az alkatrészlista szerint megegyezik a D1-el.
mivel a stab IC 1A-es így 'a-ert bíró dióda kell PL: 1N4001-1N4007T-nek én valamilyen BC-s tranyót választanék PL: BC182-BC184 100mA-t bir 30-40V-on gond nélkül lehet vele akár egy relét is meghuzatni.

s7manbs8

Milyen üzletbe voltál, csak nem Húsboltba ? Azok nem igen ismerik a NPN tranzisztort. :)

Arany János

Arany János

Sajnos kevés a hozzáértő eladó! De végül is igazuk van! Nekik nem az a dolguk, hogy tudják mit-miért, hanem hogy a kezembe adják amit kérek!

s7manbs8

Persze igaz azt nem tudhatják, olyan ez mint a húsboltba, hogy nem tudja hogy marhának 4 lába van, ahhoz nem ért, csak hogy van sertés meg marha, melyiket kéred. :)

keri

Lomexnél azért szokták tudni, hogy ha a kedves vevő PNP tranzisztort kér akkor megkérdezzék milyen célra, és mivel ez egyszerű általános kapcsoló tranzisztor reflexből ajánlanak valami 20 forintos típust.
A dióda esetén meg még egyszerűbb a feladat, az áramot, feszültséget és az alkalmazást kérdik és abból egyértelműen ki lehet keresni a készletből mi lenne jó.

Arany János

Mielőtt vásároltam volna, gondolkodtam! (ritkán, de előfordul). :)
A BC182 lábai azthiszem nem jók nekem.
Illetve a nyáknak.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/Ny%e1k-kicsi.bmp" border=0>

Arany János

Arany János

Nemrég vásároltam volna. A tulaj (nagyon rendes egyébként) több mint 1 órán át böngészte a katalógusokat (addig is duriztam), mikor megkérdeztem, hogy a nézegetett bigyók között van-e ami megtalálható az üzletben: Egyik sincs, csak kíváncsi, mivel helyettesíthető!